Sir Victor - Barcelona

Sir Victor Barcelona - The Rooftop.jpeg

In de buzz van Eixample huist vanaf deze zomer Sir Victor. Vernoemd naar een van de meest iconische Catalaanse schrijvers en ook nog eens het allereerste Sir Hotel op het Spaanse vasteland. Reden te meer om weer eens uit logeren te gaan. Onze conclusie? Doe jezelf een plezier en slaap hier.

Sir Victor is een ode aan de Catalaanse zon, zee en strandcultuur. En die ode gaat het hele hotel door. Van een rijkelijk gevuld glas cava bij check-in en kunst van Catalaanse komaf in de slaapkamers tot een op en top Mediterraans dakterras compleet met zwembad en tapas- en cocktailbar. Overdag de plek om met een goed boek te loungen, ‘s avonds een gezellige mengelmoes van locals en toeristen. Als kers op de taart heb je vanaf het dakterras ook nog eens uitzicht op Gaudi's iconische Casa Mila. Catalaanser dan dit wordt het niet.

De 91 kamers zijn licht en modern ingericht en variëren van de Sir Boutique's (35m2) tot riante Sir Suites van 60m2. Welk kamertype je ook kiest, alle komen met een goed kingsize bed, badproducten van Zenology en een goed gevulde minibar. Daarnaast hebben aardig wat kamers een balkonnetje met uitzicht op de statige Passeig de Gracia. Voor de liefhebber heeft elke kamer een voorraadje boeken van Catalaanse schrijvers op de planken - en die kunnen dan maar zo weer van pas komen daar boven aan dat zwembad.

Sir Boutique

Sir Boutique

Dan nog even de locatie. Sir Victor ligt namelijk op het randje van toerstisch Eixample en Barcelona's onbetwiste it buurtje Gracia. Waar alles net wat rustiger en meer local is. De stranden van Bogatell vind je op een kwartiertje fietsen (of Uberen, wat je blieft) van het hotel.

Kamers vanaf EUR 220 per nacht, exclusief ontbijt. Sir Victor.