The Greens Berlin

The Greens Berlin

In de wirwar van Berlijnse concept-stores is er eentje die ons is bijgebleven. En dat heeft dat weer alles te maken met onze twee sweet spots: koffie en planten. The Greens Berlin - voor als je wat Calathea bij je Latte wilt.

Op de achterplaats van de ‘Alte Münze’ (ooit muntfabriek, nu creatieve ruimte met regelmatig feestjes en exposities) zit sinds 2018 The Greens. Een project van Marie Henze die met deze koffiebar-slash-plantenwinkel een conscious café wilde neerzetten. Zo eentje met veel lokale en (als het even kan) zelf verbouwde producten. Zo komt de koffie van Berlijnse branderijen, de melk uit het Duitse eco-dorpje Brodowin en de groenten en kruiden (deels) uit eigen moestuin. Op de kaart alleen producten die in season zijn met, maar natuurlijk, de nodige vegan opties.
Naast goede koffie’s dus ook planten. Heel. Veel. Planten. Van hippe pannekoekplantjes en monstera’s tot niet zo alledaags gebladerte waarvan we het bestaan niet eens afwisten. Alle uitgezocht door Marie zelf. Het moge duidelijk zijn: geen betere plek in Berlijn om je cafeïne-fix te halen en planten-inspo op te doen dan bij The Greens.
The Greens