Can Quince de Balafia - San Llorenc de Balafia (Ibiza)

can-quince.jpg

In het slaperige noorden van Ibiza, waar de tijd net even wat langzamer tikt, gingen we de boer op bij Can Quince - ooit een olijfboerderij, nu een whitewashed droom van een finca.

Ver boven het feestgedruis en de files van Ibiza’s zuiden vind je San Llorenc de Balafia. Een gehucht op de route naar het minder toeristische noorden van het eiland. Precies daar slaan we de stoffige zandweg in naar Can Quince de Balafia, in de volksmond gewoon Can Quince. Een karakteristieke casa payesa, omgetovert tot ruraal-hotelletje. Helemaal van deze tijd. Al was Can Quince al van de partij ver voordat ruraal-hotelletjes een ding werden.

Can Quince Ibiza details.jpg

Op de kop af vijfentwintig jaar geleden kocht de vriendelijke Belgische Sophie de finca met als doel er een huiselijk logeeradres van te maken. Missie volbracht: slapen op de finca is als logeren bij familie of goede vrienden. Ongedwongen vanaf het moment dat je het houten poortje achter je dichttrekt en de finca oploopt. Regelrecht de enorme tuin in. Een groene oase met groot grasveld, fijn zwembad, kleurrijke bougainvilles, enorme cactussen, vijgenbomen en luie hoekjes. De vogeltjes fluiten, de krekels tjirpen en het zonnedoek van de yogaplaats klappert bij vlagen zachtjes in de wind. We zijn fan. En zen.

Can Quince de Balafia Ibiza.jpg

Vier kamers vind je er – twee in de 13e-eeuwse wachttoren en twee in het huis. Alle verschillend in grootte en inrichting maar altijd met een king-of queensize bed, airconditioning, minibar, Nespresso-apparaat en een eigen badkamer met producten van het lokale Hierbas de Ibiza. Ook fijn: elke kamer heeft een rustig gelegen privé-terras waar ‘s ochtends je ontbijtje geserveerd wordt. En geloof ons, daar ga je graag even voor zitten.

De enige activiteit bij Can Quince is de trek van ontbijt naar zwembad. Maak het je gemakkelijk op een van de tweepersoons loungebedden naast het zwembad en laat het luilekkeren beginnen. Afkoelen kan in het zwembad of met een goed boek op een van de schaduwrijke zithoekjes in de tuin. Het zwembad is overigens verwarmd, en dat is zeker als je vroeg in het seizoen bent, erg fijn. Behoefte aan iets meer actie? Pak 'm beet twee keer per week vinden er yogalessen plaats op de finca (EUR 15 p.p.).Can Quince is het hele jaar door geopend. Kamers vanaf EUR 165 per nacht. Inclusief dat fijne ontbijt.Can Quince de Balafia