Terre des Etoiles - Agafay

Terre-des-Etoiles-exterior.jpg

Even voorstellen: Agafay. Een alleen-op-de-wereld-bestemming op nog geen uurtje rijden van de drukte van Marrakech. Voor twee dagen vergaten we tijd en internet en gingen we voor the slow life in de woestijn. We checkten in bij Terre des Etoiles en zijn er (nog steeds) wild van.

Wel de Marokkaanse woestijnervaring, maar geen zin om hier acht uur voor naar de Sahara te moeten kachelen? Agafay is waar je zijn wilt. Een ruig woestijngebied even ten zuiden van Marrakech. Met zover het oog reikt niks dan kale zandvlaktes, stoffige gravel en het silhouet van het Atlasgebergte. Het enige dat hier teken van leven verraadt zijn wat slaperige berberdorpjes en een handjevol desert camps. Van die goed gelukte enclaves in beige en off white die je de onvervalste woestijnervaring voorschotelen.

Terre-des-Etoiles-pool-e1556985493952.jpg

Wij gingen gestrekt bij Terre des Etoiles, een eco-luxury kamp geïnspireerd op de berber-nederzettingen uit de Agafay woestijn. Verspreid over 25 hectare grond vind je hier een bescheiden 18 tenten. Alle eenvoudig maar chic ingericht. Elke tent komt met en-suite badkamer, comfortabele bedden en een klein terras dat uitkijkt op het Atlasgebergte. Dikke wollen dekens en warme kleden zijn trouwens ook part of the deal. Want: woestijn en koude nachten. Duurzaamheid staat voorop daar bij Terre des Etoiles dus verwacht beperkte elektriciteit, zo goed als geen WiFi en geen verwarming.

Je dag(en) vul je hier moeiteloos met wandelingen langs oude berberdorpen, luieren aan een van de twee plunge pools, yogalessen voor de zon opkomt en kamelentochten terwijl ‘ie onder gaat. Ook leuk: Terre des Etoiles is zelfvoorzienend en beschikt over een eigen boerderij met moestuin. Verwacht voor elke maaltijd dus farm-to-table lekkers. Kleurrijke salades, dampende tajine’s, amandeltaartjes, zoete munttheetjes – Terre des Etoiles has got you covered.

's Avonds verandert het terrein in een sprookjesachtige plek. Krekels tjirpen bijna oorverdovend, de paden naar de tenten worden verlicht met fakkels en buiten het restaurant gaat de vuurkorf aan. Dikke trui aan, een plekje bij het vuur, biertjes binnen handbereik en boven je misschien wel de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Kan niet beter toch? Fout: as we speak zijn ze bij Terre des Etoiles namelijk bezig met het optuigen van een bloedeigen spa. Je snap 't: we komen terug.Tenten vanaf EUR 155 per nacht.
Terre des Etoiles