Nomade - Tulum

Nomade+Tulum+Bungalow.jpg

Nomade Spirit… to be in never ending movement, walking this planet, expanding the horizons and landscapes... transforming ourselves to be free from thoughts and judgments. We hadden het zelf niet beter kunnen beschrijven en dat doen we dan ook niet. We gluurden bij Mexico's knapste tent nederzetting. In Tulum. Hoe kan het ook anders.

Dat Tulum na al die jaren nog steeds 'in' is blijkt: meer dan ooit ligt de bescheiden hotelzone bezaaid met bohemian boetieks, organische restaurants, vegan ijskarren en chique hotelletjes. Sinds kort kan Tulum aan het lijstje hippe hebbedingen ook haar eigen tentenkamp toevoegen. Nomade is er eentje die alles overstijgt, zelfs in Tulum. Het gaat weer even terug naar toen Tulum nog een backpacker enclave was, waar alles draaide om de natuur en de fantastische stranden. Of zoals ze het zelf mooi omschrijven: de plek waar je komt om weer even te connecten met jezelf en met moeder natuur. En dat kan hier prima, op een plek in de jungle, direct aan de Caribische Zee en met overal poederwitte zandpaadjes die je naar een strand van bijna een halve kilometer leiden. Geheel in lijn met die gedachte kun je er voor kiezen om in een tent te slapen (uiteraard niet al te avontuurlijk: verwacht airco, je eigen regendouche, een kingsize bed met Egyptisch bedlinnen en een decor van zorgvuldig uitgezochte tierelantijntjes) of in een van de veel te fraaie, uit beton geslagen suites. Alle in Casita stijl, sommige aan zee.

Mocht je nou niet bij Nomade slapen dan is er lunchen of dineren een regelrechte aanrader. Al is het alleen al om even in die Nomadische sferen te komen. En om kennis te maken met de holistische keuken en te socializen aan een twintig meter lange tafel. Of om met een goeie koffie uit te buiken in die grote bedoeïentent, met je blote voeten op een grond bezaaid met poefen, Perzen en Marokkaanse prints. Ons punt: wat je reden is om aan te waaien bij Nomade is niet belangrijk, als je maar zorgt dat je er terecht komt.

Slapen als een Nomade kost een paar stuivers (een tent heb je vanaf EUR 220 per nacht), maar daarvoor sta je wel weer even lekker met beide voetjes op de grond. Eten kan voor Nederlandse prijzen of minder.Nomade Tulum