Casa Bonay - Barcelona

Casa+Bonay.jpg

Geesteskind van een Spaanse die in New York ontdekte wat de hotel-scene in Barcelona mistte: authenticiteit en creativiteit op een plek die zowel toerist als local bekoort. Ze bracht een stel jonge originals bij elkaar bij wie bovengenoemde met de paplepel is ingegoten en tadaa: Casa Bonay is daar. Anderhalf jaar oud, uniek in elk opzicht en niet te missen stek voor je volgende Barcelona bezoek.

Die eerder genoemde originals zijn jonge, lokale ondernemers die ieder hun stempel op de Casa drukken. Van barista's en coffee roasters tot chef-koks, designers, tuinarchitecten, cocktail-mixologists en (uiteraard) hotel-professionals. Het resultaat: een tof stadshotel waar slapen haast bijzaak is. Achter de facade van dit 19e eeuwse herenhuis hartje Barca vind je namelijk te veel om in één weekendje af te tikken. Een greep uit de selectie: all day restaurant & social club Libertine, koffiebar Satan's, een bookshop, Aziatisch restaurant Elephant, Crocodile, Monkey en strandhut-meets-rooftop bar Chiringuito. Oh, en voor échte strandtaferelen kun je terecht bij zeilclub Pati de Vela, waar je als Bonay gast gratis kunt SUP-en. Ontbijten (buffet & a la carte bij Libertine) kost je EUR 18. Niet goedkoop, maar elke euri dubbel en dwars waard.

Dat lokale en authentieke komt (uiteraard) ook terug in de kamers van Casa Bonay. Alle 67 lekker licht met hoge ramen en plafonds en boordevol werk van Spaanse komaf. Zo zijn de badkamers uitgerust met de biologische producten van Las Lilas en neemt Barcelona-based merk AOO de meubels voor haar rekening. AOO heeft trouwens een hele fijne winkel op 10 minuutjes rijden van het hotel: een aanrader! Verwacht in de kamers verder yogamatten, een goed gevulde minibar, uitzicht op de Gran Via óf de binnenplaats en een vloer met originele mozaïektegels. Geen betere plek om na een lange dag buurten in L'Eixample je oververhitte voeten af te laten koelen.

Correctie: wel een betere plek. De rooftop. Compleet met lounge, hangmatten, piekfijn uitzicht, cocktailservice en een buitendouche. Zucht.Kamers vanaf EUR 110 per nacht.

Casa Bonay

Casa-Bonay-Gran-Via-Room.jpg
Rooftop-Casa-Bonay.jpg