365 dagen zomer met Westwing

Vakantie voorbij? Je vitamine D peil al weer dalende? Dan komt het volgende als geroepen. Ik kreeg van Westwing Home & Living namelijk iets heel fijns toegestuurd. Een stylish e-travel book met tien zonnige bestemmingen en daarbij behorende woon- én reisinspiratie. Buiten mag het miezeren, maar op je beeldscherm schijnt de komende 24 pagina’s de zon volop!

Het e-book – dat je hier kunt bekijken – biedt naast heel veel woon- en reisinspiratie ook een handige lijst met must-haves voor op reis, stijlvolle souvenirs en leuke restauranttips – in bovenstaande link gewoon even naar beneden scrollen. Met het doorbladeren van dit e-book borrelden er bij mij ook weer wat hotspots omhoog. Drie bestemmingen die alle in Westwing’s top tien prijken.

Miami
Nikki Beach Miami
Amerika’s epicentrum van pool parties, beach bodies, jetset en dance feestjes. Yup, Miami – en dan vooral South Beach of Sobe – heeft indruk op me gemaakt. De hagelwitte zandstranden, daarachter avenues vol funky art-deco gebouwen en de nachtelijke gekte van Ocean Drive. Ga na een dag zon, zee en strand naar The Palace Bar. Deze gay bar met ehm.. bijzondere dragshows en goede happy hour drinks is dé plek om vanaf een uur of vijf de drukte van Ocean Drive aan je voorbij te zien trekken. Ga naar Nikki Beach voor het serieuze lounge (en lunch!) werk. Deze sexy beach club ligt  in het uiterste zuiden van SoBe en heeft in de zomer elke week hippe feestjes. De beste pool parties van Miami worden gegeven bij SLS South Beach, The Delano en Mondrian South Beach. En ja, deze feestjes zijn ook voor niet-hotel gasten toegankelijk en zijn vaak gratis. Nou ja, de entree dan.

BaliBali

Als mensen me vragen wat ik tijdens mijn wereldreis de leukste bestemming vond zeg ik vaak Bali. Misschien niet het meest verrassende, het meest unieke of meest bijzondere, maar voornamelijk heel fijn en heel relaxed. De ene dag drink je Bintang biertjes met zeezicht, de andere zit je zen in een yogaklas tussen de rijstvelden van Ubud of hike je de Mount Batur op. Oké, dat laatste was niet aan mij besteed maar toch.. het kán.  Goed, mijn hotspots op Bali. Cafe Seminyak & La Boulangerie de Bali, vanwege de heerlijke broodjes en cappuccino’s. Cafe Bali in Seminyak voor werkelijk alle soorten fruit geperst in een glas, goede dinertjes en een Zuid-Franse vibe. Voor zonsondergang ga je naar Potato Head en La Plancha, beiden in Seminyak. Ga in Ubud lekker lokaal uit eten bij Dewa Warung en duik minimaal één keer voor zonsopkomst het Ubud Yoga House in voor het betere rek en strekwerk, midden in de rijstvelden!

Ibiza
Ibiza

Omdat het maar twee vlieguurtjes verwijderd is, omdat het eiland bezaaid is met baaitjes die je soms maarzo voor jezelf hebt en omdat Ibiza Ibiza is. Vorig jaar heb ik het eiland rondgetourd en besloot ik, zoals ik dat wel vaker ergens zeg, dat ik er eigenlijk elk jaar ‘even’ naar toe wil. Realistisch? Nah… maar wel fijn dagdroommateriaal. Mijn favoriete Cala op Ibiza is Cala Bassa. Niet te groot, niet te klein, met een fijne beach club en altijd wel de ruimte om je eigen plekje te vinden. Voor overheerlijke en goedkope Spaanse tapas ga je naar Bar Costa in het kneuterige Santa Gertrudis. Ga voor de zondag zonsondergang-sessies naar de Blue Marlin en kom in bohemian sferen bij het Sunset Ashram restaurant in Cala Conta. Oh, en omdat je Ibiza niet kunt verlaten zonder minimaal één goed feestje meegepakt te hebben check je gewoon even de redelijk indrukwekkende events calender van Ushuaïa Ibiza.

4 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close