10 x Tamarindo

Ergens aan de westkust van Costa Rica ligt het type badplaatsje waar je onmogelijk maar één nachtje kunt blijven. Het strand is er heerlijk, de surf is goed, de zonsondergangen fenomenaal en de (strand)barretjes ontelbaar. Er is altijd wel een excuus om hier te stranden. De mijne? Het heerlijke laid-back sfeertje dat in het dorpje hangt. Mijn favourites in Pura Vida Tamarindo.

Eat
Café Corazon, kleurrijk cafeetje met patio aan de hoofdweg van Tamarindo. ‘s Ochtends en overdag de plek voor koffietjes en lunch, ‘s avonds de plek voor Costa Ricaanse en Mexicaanse gerechten. De menukaart is zo corazon als maar kan met maaltijden als Bonnie & Clyde, John & Yoko en Barbie & Ken. Niet heel gezond maar o zo lekker, de cheesecakes van Groovy Box. Compensatiedrang? Neem er dan voor CRC 1500 een heerlijke smoothie met vers fruit naar keuze bij. De beste plek om na een stranddag je hakken in het zand te zetten is Nogui’s. Letterlijk, want dit restaurant ligt direct aan zee en heeft haar kleurrijke terras op het strand uitgestald. De kaart is internationaal (van Surf & Turf tot Aziatisch) en de homemade toetjes om je vingers bij af te likken. El Be! Restaurant & Beach Club. Voor vissers en visliefhebbers. Visliefhebbers eten hier de verse vangst van de dag terwijl de vissers hun eigen catch of the day kunnen laten klaarmaken.

Stay
La Botella de Leche, voor backpackers en andere budget-achtigen. Dit relaxte hostel ligt op tien minuten lopen van strand en centrum en heeft zowel dorms als privates, een gemeenschappelijke lounge en zwembad. Ga je voor iets meer comfort, dan ligt even verderop het Tamarindo Bay Boutique Hotel. Een klein, trendy adults only (18+) hotelletje met negen kamers. Allemaal voorzien van betonnen vloeren, minimalistisch design en uitzicht op het zwembad. Met dank aan een eco nevelsysteem kom je hier volgens de eigenaren geen muggen tegen. Amen! De echte luxepoezen verzamelen zich sinds kort bij Esplendor Tamarindo. Een superstrak, nieuw hotel met 104 kamers. Boutique stijl zeggen ze zelf. Ik zeg van niet. Het grote infinity zwembad met uitzicht op zee en de strakke kamers zijn desondanks erg aanlokkelijk. Helemaal in combinatie met de best wel lekkere openingstarieven.

Play
Het startschot van je avondje Tamarindo geef je bij Latitude Blue. Hier drink je tussen 17:00 en 19:00 two-for-one sundowners met de voetjes in ‘t zand. Daarna door naar Wild Panda, mijn favoriet. Om de leuke crew, die nog het meest op een stel Costa Ricaanse moekes lijkt en om de altijd happy hour drankjes. Probeer de Frozen Mojito (twee voor USD 8) en de slushpuppie-achtige rum met vers ananassap (twee voor USD 6). Voor het echte nachtwerk ga je naar Aqua, de enige club in Tamarindo, met regelmatig toffe feestjes.

Tamarindo Beach
Tamarindo Beach
Cafe Corazon
Cafe Corazon
La Botella de Leche
La Botella de Leche
Tamarindo Bay Boutique Hotel
Tamarindo Bay Boutique Hotel
El Be! Restaurant & Beach Club
El Be! Restaurant & Beach Club
Sunset at Latitude Blue
Sunset at Latitude Blue
Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close