We tipten je er een jaar geleden al over, maar nu is hij er dan echt: Sir Adam. Sinds afgelopen december hartstikke open for business en jongens wat wordt er over Adam gebabbeld. En dat is niet in de laatste plaats vanwege die prima plek hoog in de A’DAM Toren. Die toren daar in Noord waar je nu, naast dineren, techno-en, borrelen en schommelen ook prima kunt slapen. Bij Sir Adam dus, met magnifiek uitzicht over de stad en het IJ. Beter dan dat wordt het niet, zou je denken. Fout. Want met openingen komen zachte prijsjes. Zo ook bij Adam.

Zoals de volledige A’DAM Toren een creatief gebeuren is, is Sir Adam dat ook. Het hotel draait op muziek (waar hebben we dat eerder gezien?) en past daarmee keurig bij de rest. Platenlabeltje hier, muziekschooltje daar. Je vindt het hier allemaal onder één dak. Oh, en laten we voor ook Shelter (de nachtclub in de kelder) en die wel heel toffe 24-uurs locatie van The Butcher op de begane niet vergeten. Speciaal voor de gelegenheid is de A’DAM locatie van deze burgerbar omgedoopt tot social club die 24/7 open is. ‘Een speelplaats voor volwassenen’ zoals ze het zelf best aardig omschrijven. En dat is het. Denk grote ruimte met loungebanken, hier en daar een kleurrijke pers, grote tafels om te socializen, schommelstoelen, games, een bioscoopscherm en als kers op de taart in het weekend dj’s. Je zou haast vergeten dat je er ook nog prima kunt eten.

Dan Sir Adam zelf. 110 kamers verdeeld over de tweede tot en met de achtste verdieping van A’DAM (handig want: geen ‘last’ van die speelplaats). Verwacht kleine maar complete kamers: van de petieterige Sir Boutique met uitzicht op Noord tot city view kamers en de grotere, erg toffe corner suites. Waar je ook zit, overal tuur je uit kamerhoge ramen, douche je je met dead clean producten en geniet je van Sir Adam’s liefde voor muziek. Zo heb je een platenspeler met vinyl platen op je kamer, net als een elektrische gitaar en een bluetooth recording system. Kortom, gaat dat zien en vooral horen.
Uit logeren bij Adam kan (nu nog) vanaf EUR 159 per kamer per nacht, inclusief ontbijt bij The Butcher.

In de koker en te leuk om niet te vermelden: 1. Sir Adam krijgt een heuse biergarten met jacuzzi’s – die straks voor allerhande festiviteiten gebruikt gaat worden (wij zien onszelf al vanuit de jacuzzi de bootjes van Sail binnen wuiven) en 2. komende zomer gaat Sir Joan open. Op Ibiza!

Sir Adam Entree

Sir Adam Corner Suite

Sir Adam Lounge

Sir Adam Corner Suite

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A'DAM Toren

The Butcher Social Club

The Butcher Social Club

Sir Adam Front Desk