Wi-Ki-Woo – Ibiza

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het nog steeds niet onze favoriet is, maar met een aanwas van nieuwe ontbijttentjes, stijlvolle al fresco restaurants (waaronder het net geopende Villa Mercedes) en kekke themahotels wordt San Antoni stiekem wel steeds leuker. De Wi-Ki-Woo is zo’n game changer. Een pastelroze en mintgroen Art Deco hotelletje dat zonder twijfel de meest instagrammable slaapplek op het eiland is.

Een met bananenplanten omzoomde catwalk naar de receptie, een zwembad met roze ligbedden en heartshaped inflatables, een bont betegelde cocktailbar met roze vespa’s en een enorm ondersteboven (Spaans?) vraagteken op de voorgevel. Elke hoek van de Wi-Ki-Woo vraagt er om gesnapped, -grammed of facebooked te worden. Met wat beetje kwade wil zou je kunnen zeggen dat het voor de feeds van te hippe millenials gemaakt is. Ware het niet dat Wi-Ki-Woo offline ook hartstikke leuk is. Van het goed gelukte loungeterras met zeezicht aan de voorkant tot het zuurstokroze zwembad achter: Wi-Ki-Woo vermaakt. En dat is niet gek, want dit projectje komt van de heren die ook verantwoordelijk zijn voor O Beach Ibiza. De day club die onder meer elke maandag de gepolijste zwembadfeestjes van Hed Kandi host.

Dat bijna Miami-Vice-meets-Club-Tropicana achtige thema gaat trouwens het hele hotel door. Inclusief de kamers, die stuk voor stuk een feest van pastel pink zijn. Alle 45 zijn ze uitgerust met een goed gevulde SMEG minibar, een stevig kingsize bed, balkon met naar keuze zee- of zwembadzicht en een badkamer met regendouche en producten van Cowshed – de lijn van Soho House. Ook leuk: de kamers open je met je vingerafdruk, dus geen gedoe meer met kamerpasjes. Minder leuk: de kamers zijn ietwat gehorig, dus hoop op fijne buurtjes. Voor de liefhebber heeft elke kamer een kitchenette met wetbar en glazen potten met (hoe kan het ook anders) pastelroze schuimpjes.

Allemaal leuk en aardig die kitchenette’s, maar heus niet dat ze gebruikt gaan worden. Wi-Ki-Woo heeft namelijk een niet te missen restaurant met cocktailbar. In de openlucht, met zeezicht en aan de zonsondergangskant. #Bueno. Hier wordt tussen 09:00-14:00 a la carte ontbijt geserveerd en bestel je tot middernacht snacks, lunch, diner en drankjes. Op de kaart onder meer sushi, burgers, steaks, kunstige cocktails en riante shared platters.
Het blijft Ibiza, dus er hoort een DJ bij die de avond, of eigenlijk namiddag, inluidt. Helemaal leuk, maar betekent ook dat er tot middernacht reuring in de tent is – en daar merken de zeezichtkamers boven de cocktailbar het meest van.

Dan nog even de locatie. Wi-Ki-Woo ligt op een rustig stukje net ten noorden (en op veilige afstand) van het party-hardy centrum van San Antoni. Direct voor het hotel heb je een klein rotsstrandje en op een paar minuten lopen vind je het zandstrandje van Caló des Moro. De altijd favoriete stranden van Cala Bassa, Cala Gracia en Cala Salada liggen allemaal op nog geen 15 minuten rijden van het hotel. Kortom, uitchecken die Wi-Ki-Woo. Al is het voor een nacht of twee.
Kamers vanaf EUR 120 per nacht. Wi-Ki-Woo

 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close