Thongma Studio - Mae Rim (Chiang Mai, Thailand)

Thongma Studio Mae Rim.jpg

Meet Mae Rim. Een slaperig dorpje op een half uurtje scooteren ten noorden van Chiang Mai. Naast een Four Seasons, wat rijstvelden en hier en daar een boerderij niks geks. Ware het niet dat hier, verstopt in het regenwoud, een wel heel bijzondere kunstgallerij-slash-koffiebar verstopt zit.

Ooit afgevraagd hoe het is om bij een befaamde Thaise binnenhuisarchitect / beeldhouwer op de koffie te gaan? Look no further: Thongma Studio is waar je zijn wilt. Chamnian Thongma is de man achter de bijzondere studio's in Chiang Mai en Mae Rim. Creatieve locaties waar Thongma zijn werk tentoonstelt terwijl vriendelijke barista's je duurzame koffie's of verse sappen met lekkers van de (beknopte maar prima) lunchkaart voorschotelen.

Thonga-art-e1540902688924.jpg

Misschien wel het meest in het oog springende van de studio in Mae Rim zijn de vele kunststukken en menselijke sculpturen. Verspreid door de studio en buiten in de tropische tuin. Verfijnde real life sculpturen gehouwen uit rauwe materialen als hout en kalksteen. Tikkie klassiek, maar dat staat dan weer in mooi contrast met de industriële look van de studio. Die tropische tuin is trouwens een prima plek om je lunch naar binnen te schuiven. Aan een kabbelend beekje, tussen reuzachtige olifantsoren (de planten welteverstaan). Let wel: in het regenseizoen zit je i.v.m. muggen beter binnen.

Mocht je nou om wat voor reden dan ook niet in de gelegenheid zijn om naar Mae Rim af te reizen: in Chiang Mai zijn er twee locaties om Thongma's werk te bekijken. Bij Thongma Studio at One Nimman of bij Villa Mahabhirom - een van de mooiste boutique hotelletjes van Chiang Mai.

Thongma Studio Mae Rim