Slapen in de eerste plasticvrije hotelkamer ter wereld

In de categorie nieuws waar we blij van worden: de opening van de allereerste plasticvrije hotelkamer ter wereld. Niet Zürich, Singapore of een andere groene koploper gaat er met de primeur vandoor. Noppes, we hebben ‘m gewoon in Amsterdam. Bij het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station om precies te zijn.

Kondigde Hilton eerder dit jaar al aan plastic rietjes en waterflessen te gaan verbannen uit hun 650 hotels, doen ze er nu een schepje bovenop met een volledig plasticvrije hotelkamer. In het leven geroepen om awareness te creëren voor het ‘cut down on plastic’ project. Een wereldwijde themaweek van Hilton en partners waarbij aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

De hotelkamer is binnen twee weken volledig gestript en omgetoverd tot plasticvrij paleisje. Denk vloeren en meubilair van duurzaam hout, gordijnen van linnen, doucheproducten in glazen dispensers en houten stopcontacten. Letterlijk alles waar plastic in zit is vervangen voor plasticvrije alternatieven. De tv, waar nog geen plasticvrij alternatief voor is, is voor de gelegenheid vervangen door een schaakbord. Het resultaat? Een duurzame en o-zo knappe hotelkamer (zie hoofdfoto).

 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close