Riad Dar-K - Marrakech

Riad Dar-K, Salon Suite

Riad Dar-K, Salon Suite

Wil je in Marrakech de real deal? Dan ga je voor slapen in een Riad. Vroeger traditionele Marokkaanse huizen, nu veelal omgetoverd tot smaakvolle hotelletjes. Petit in omvang, groots in elegantie en vaak met schaduwrijk binnentuintje en dakterras om een en ander compleet te maken. We logeerden bij het net opgeschmückte Riad Dar-K en zijn er nog wild van.

De geurige steegjes van Marrakech's Medina gevuld met marktkooplui, sjokkende ezels en kamikaze bromfietsers kunnen zachtsgezegd nogal overweldigend zijn. Mag (zo weten wij sinds kort) echter geen reden zijn om er niet te gaan slapen. Want zo 'aan' als de medina is, zo rustig is het zodra je de dikke deur van Riad Dar-K (in het hart van de reuring) achter je dicht trekt. Vanaf dan is het alleen nog zacht gekletter van het fonteintje in de binnentuin, het gefluit van vogels en de geur van versgebakken Msemmen. Niks meer aan doen.

Riad Dar-K, tweepersoonskamer

Riad Dar-K, tweepersoonskamer

Riad Dar-K is sinds kort in handen van de Australische Lisa die thuisbasis Sydney voor Marrakech verruilde. Zij gaf de Riad een goeie upgrade en transformeerde de woonkamer tot beeldige Salon Suite. Vijf kamers vind je er nu. Drie suites en twee tweepersoonskamers. Alle met een 10 in eenvoud en elegantie. De sfeer houdt er het midden tussen bohemian chic en authentiek Marokkaans. Strakke zithoekjes met Marokkaans aardewerk en gietijzeren lantaarns, bedden met originele Berber tentpalen en handgeweven pom pom spreien - dat werk. En dat alles in een interieurtje van vijftig tinten wit, beige en grijs. Zo mooi dat je spontaan de hele inrichting zou willen copy pasten naar je slaapkamer thuis. Ook leuk: alle badkamers zijn voorzien van een traditionele Tadelakt afwerking. Precies zoals de Berbers dat al heel wat jaartjes terug deden.

Je verblijf bij Riad Dar-K komt met dagelijks ontbijt met vers fruit, yoghurt, broodjes, warme Msemmen, koffie en kruidenthee. Geserveerd in de rustige binnentuin, tussen de citroenboompjes. In die binnentuin vind je in de zomermaanden overigens een kleine plunge pool. In de wintermaanden gaat het luik erop en doet ‘ie dienst als fijne zithoek. Lunch en diner kunnen op aanvraag verzorgd worden, al heb je favorieten als NOMAD, Max & Jan en de restaurants aan het Djemaa el Fnaa plein op nog geen 10 minuten lopen van de Riad. En de zonsondergang? Gewoon met een drankje vanaf het dakterras van Riad Dar-K.

Of er dan ook wat minders aan dit moois zit? Wellicht, want de locatie in het hart van de Medina maakt dat je niet ontkomt aan het ochtendgebed. Oordopjes zijn dus geen overbodige luxe - sowieso niet, want lichte slapers kunnen het binnentuintje waar de kamers aan grenzen wat gehorig vinden. Ook sterft de Medina na 23:00 uur soort van uit. Maar gelukkig vind je meer dan voldoende taxi's op loopafstand van de Riad. Wel even afdingen. Iets met de real deal toch?Riad Dar-K, kamers vanaf EUR 95 per nacht