Redchurch Townhouse – London

Met alleen dit jaar al vijf nieuwe openingen en voor de komende jaren nog eens drie houses per jaar op de planning (waaronder Mumbai en Tokyo) zit het Britse Soho House bepaald niet stil. Redchurch Townhouse opende vorige maand en gaat terug naar waar het allemaal begon: Londen.

Zodra je de huiskamer-achtige lobby van Redchurch Townhouse aan Whitby Street binnenstapt weet je direct dat in een Soho House beland bent. Het mag dan niet de reuring van Shoreditch House even verderop hebben, maar de vintage zithoek met dik fluwelen bank verraadt dat je hier wel degelijk bij een Soho telg zit. Een knus en discreet townhouse welteverstaan. Na twee eerdere townhouses in Soho is het nu de beurt aan ever-cool Shoreditch. Tussen met graffiti opgeschmuckte straten en met de upscale winkels van ondermeer Le Labo en J.Crew binnen handbereik.

37 kamers telt de townhouse. Alle verspreid over vier verdiepingen in zowel het nieuwe Redchurch Townhouse als in het aangrenzende (voormalige) Club Row hotel. Eveneens van Soho House. De kamers gaan van Tiny tot Large. Alle lekker licht door hoge ramen, met warme houten vloeren, een kroonluchter en met die kenmerkende seventies uitstraling van Soho House Design. De badkamers springen in het oog met hun geglazuurde tegels en koperen accenten en komen met badproducten van Cowshed Spa. Als kers op de taart krijg je in de large kamers ook nog eens een vrijstaand bad en roze fluwelen sofa – beide met Shoreditch view. Ook leuk: zowel in de kamers als door het hotel hangt kunst van 40 kunstenaars jonger dan 40 – allemaal uit Oost London.

Redchurch Townhouse brengt naast een beeldig hotelletje ook de eerste Cecconi’s naar dit deel van London. De Italiaanse restaurant-hit van Soho House met onder andere vestigingen in Barcelona, Amsterdam en Los Angeles. En ondanks dat de kaart hier iets beknopter is dan bij die eerder genoemden, staan klassiekers als de lobster spaghetti en de tiramisu van het huis er steevast op.

Zowel Cecconi’s als Redchurch Townhouse zijn voor iedereen toegankelijk. Kamers vanaf EUR 190 per nacht.
Redchurch Townhouse

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close