Provocateur - Berlin

Provocateur+Berlin.jpg

Een hommage aan de roerige 20's in Parijs - maar dan in Berlijn. Denk burlesque, dik fluweel, chique boudoirs, koperen accenten alles. We lieten de rauwe randjes van Berlijn even voor wat ze zijn en gingen voor haute vintage bij Provocateur.

Het anders zo keurige West-Berlijn just got cooler. En dat heeft alles te maken met de opening van Provocateur - het laatste wapenfeit van de Design Hotels of the World-familie in Berlijn. 58 sexy kamers, een internationaal bejubelde cocktailbar en een Frans-Oriëntaals restaurant van wereldklasse is wat West-Berlijn weer even keihard op de kaart zet.

Provocateur Bar

Provocateur Bar

Voor die nogal on-Berlijnse uitstraling hebben de eigenaren van de Gekko Group (waar Provocateur deel van uitmaakt) de koppen bij elkaar gestoken met Saar Zafrir - een Nederlandse designer die ook Sir Albert en de Max Brown hotels in Amsterdam heeft gedaan. Hun missie? De gouden 20's uit Parijs tot in detail verpakken in een intiem hotel. En jongens wat is dat goed gelukt. Van een discrete entree tot dieprode gordijnen voor gouden muren. En van sierlijke tinnen plafonds, een antieke kooilift en intieme nisjes tot zachte fluwelen banken in donkerrood en petrol blauw. Alles ademt vervlogen glory days. Voeg daar gedimde lichten aan toe, charmant personeel en (vooral in de weekenden) een glammed-up publiek en je joie de vivre avontuur is aan.

Donkerrood en petrol blauw it is, zo ook in de 58 kamers. Variërend van de kleinere petit en intimate's tot de riante Maison Suite van 65m2 in de nok. Alle komen met een kingsize bed, Nespresso machine en Marshall speaker. De badkamers zijn chic, betegeld met zwart marmer en voorzien van een koperen regendouche en producten van Dead Clean. Boek je een Deluxe kamer of hoger, dan krijg je er ook nog een vrijstaand bad bij.
Notabel is de Provocateur Mode in alle kamers. Een schakelaartje waarmee je de lichten op de kamer dimt, er een zwoele playlist aangezwengeld wordt en in een hoekje op de muur pin up-achtige beelden worden geprojecteerd. Flikkerend en in zwart-wit. Helemaal 20's.

Provocateur - Deluxe Room

Provocateur - Deluxe Room

Restaurant Golden Phoenix is deel van Provocateur maar tegelijkertijd een bestemming an sich. De in Berlijn geroemde chef The Duc Ngo zwaait hier scepter met een kaart vol Oriëntaalse gerechten met een Franse twist. Na het diner schuif je makkelijk door naar de aangrenzende Provocateur Bar - onlangs nog uitgeroepen tot beste hotelbar van 2019. Dé avonden zijn hier donderdag tot en met zaterdag. Verwacht een uiteenlopend publiek van creatieve locals, hotelgasten en opgeschmückte West-Berlijners.

Golden Phoenix

Golden Phoenix

Provocateur ligt dan misschien ietwat diep in West, hotspots als Cafe am Neuen See, de westelijke Kurfürstendamm en het Bikinihaus liggen allemaal op minder dan 15 minuten fietsen (of 10 minuten Uberen) van het hotel. En dat maakt het een aangename afwisseling op rauw oost en toeristisch Mitte. Kamers vanaf EUR 99 per nacht. 

Provocateur Berlin