Pages Rooms & Café - Siem Reap

Pages Rooms & Cafe

Pages Rooms & Cafe

Als architecten besluiten er voor-de-leuk iets bij te doen, kun je er vanuit gaan dat er iets moois uit komt. Pages Rooms & Café is zo'n projectje. Een ongepolijst boutique hotel met café, geslagen uit verweerd beton, hout, terracotta en wit marmer. Geen coolere uitvalsbasis in Siem Reap voor de tempels van Angkor dan deze.

Pages Rooms & Café komt van de hand van het in Cambodja alom bejubelde Asma Architects. Een duo dat zich al eerder met hotels bezig hield (zo namen ze onder meer poep-chique Viroth's onder handen) en nu met Pages hun eigen hotel en café uit de grond stampten. Een multifunctioneel adres waar reizigers, locals en creatieven elkaar ontmoeten. En daarnaast levend bewijs dat design overnachten niet duur hoeft te zijn.

Het hotel huist in een jaren ’60 gebouw waaraan alleen het hoognodige is gedaan. Zo zijn de betonmuren vrijwel onaangetast en liggen de originele tegelvloeren er nog in. Enerzijds dus lekker authentiek en soms zelfs wat sober – anderzijds hartstikke design en eigentijds. Zo vind je in het café vintage meubilair van Asma Architects en de laatste design magazines en zijn de kamers uitgerust met de luxe en duurzame badproducten van Bodia Spa. Het café is overigens de plek waar je dagelijks van 06:30 tot 21:30 terecht kunt voor goeie koffies en all day breakfast en lunch.

Logeren bij Pages gaat in een van de negen kamers of twee appartementen. Alle zijn minimaal 23m2 groot en komen met een queensize bed, een goeie regendouche, een sofabank (in de deluxe kamers), goed gevulde minibar en een klein terras of balkon. En hoe uitnodigend ook - het lekkerst zit je toch echt buiten aan het fotogenieke zoutwaterzwembad. Een tropisch plaatje: met bamoebossage aan de ene kant en grote bananenplanten aan de andere. En om een en ander compleet te maken: de lunch- en barservice van Pages Café reikt tot aan de zwembadrand.

IMG_9979-e1539079006323.jpg

Je vindt Pages Rooms & Café in het wijkje Wat Bo. Op nog geen tien minuten lopen van het centrum en Pub Street. En daarmee dus wel de lusten, niet de lasten. Je verblijf komt met gratis airport pick-up per tuktuk en dagelijks ontbijt.Kamers vanaf EUR 40 per nacht.

Pages Rooms & Café Siem Reap