Wythe Hotel – New York

De coolste slaapplek van New York? Die vind je niet in trendy Soho of nieuwkomer Noho. Zelfs niet in het eeuwig hippe Meatpacking District. Nee, voor écht tof overnachten ga je vooral weg uit overpolished Manhattan. Daar vind je in Williamsburg – Brooklyn het in beton en baksteen gegoten Wythe Hotel. Tweeënzeventig kekke kamers, waaronder vier lofts. Alle cool by nature.

Industrial Chique enzo
Wythe is er eentje met karakter. Het hotel is gevestigd in een meer dan honderd jaar oude vatenfabriek in Williamsburg. In 2012, toen Williamsburg herontdekt werd, werd uit deze fabriek The Wythe geboren. Drie jaar later is het uitgegroeid tot dé hotspot van Williamsburg en ver daarbuiten. Een Urban Boutique Hotel met grote kamers en een lekker rauw industrieel randje. Denk hoge houten plafonds, floor-to-ceiling ramen, betonnen vloeren (met vloerverwarming) en bakstenen muren. Met het interieur borduurt the Wythe feilloos verder op de industriële uitstraling van het hotel; handgemaakte houten bedden, badkamers met geglazuurde tegeltjes, een heerlijke regendouche, eco-vriendelijke zeepjes en de fijnste Turkse badhanddoeken. Je kers op de taart is een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan. Tenzij je de Brooklyn Queen boekt, dan kijk je uit op een aangrenzend pand met Brooklyn Art op de muren. Ook prima en harstikke Williamsburg.

The Ides
De kamers mogen dan erg fijn zijn, maar de absolute troef vind je op het dak. Op de zesde verdieping om precies te zijn. Hier zit The Ides, de rooftop bar van het hotel. Vanaf het ruime dakterras nip je hier de lekkerste cocktails of lokaal gebrouwen biertjes met een spectaculair uitzicht op Manhattan. Vooral bij zonsondergang is borrelen bij The Ides een moetje. Leuke bijkomstigheid is dat je hier écht tussen Brooklyn’s incrowd zit in plaats van tussen de hordes toeristen in één van de veel te dure rooftop bars in Manhattan.

Over Manhattan gesproken, ondanks dat er in Brooklyn genoeg te doen is ga je hier waarschijnlijk toch belanden. Al is het om te shoppen of te hangen in Central Park. Dan is het handig om te weten dat je vanuit Wythe minstens zo snel in Manhattan bent als vanaf vele andere plekken ín Manhattan. Pak de L-lijn op Bedford Avenue (op een paar minuten lopen) en binnen 10 minuten sta je met beide beentjes in Manhattan. Ook om het hotel zelf is genoeg te doen. Je zit hier direct aan Wythe Street en om de hoek van Bedford, hét kloppende hart van Williamsburg boordevol koffietentjes, vintage en designer kledingshops, restaurants en coole venues waar regelmatig electrofeestjes worden gegeven.
Zitten er dan ook minpunten aan dit verhaal? Soort van, want vooral in het weekend is de rooftop een gewilde plek en stroomt Wythe vol met non-hotel gasten. Ook leken sommige hotelmedewerkers maar wat goed te weten dat ze in één van de coolste plekken van New York werkten, wat de vriendelijkheid niet altijd ten goede komt. Maar hey, als je daar mee kunt leven is Wythe de perfecte plek voor je volgende trip naar The Concrete Jungle, van Williamsburg dan. Kamers vanaf USD 250 per nacht.

Wythe Hotel exterior

Lobby

Historic-Corner-King

Wythe Hotel

Bathroom_cropped

The Wythe Hotel

IMG_776523-2-1024x893

3 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close