The Broken Shaker – Miami

Wie dacht dat Miami anno 2018 nog steeds de habitat van marmeren vloertjes, hoge hakken en ordi Amerikanen is, heeft het (gelukkig, grotendeels) mis. Duurzame hotels, edgy wijkjes en een goede dosis hipster-taferelen zijn inmiddels overgewaaid uit New York en LA en geven een nieuw gezicht aan the Magic City. Een van die ‘overwaaiers’ is het hippe Freehand ho(s)tel. En dan vooral de veelbesproken cocktailbar die in de betoverende binnentuin huist. We hingen bij The Broken Shaker en zijn er wild van.

In 2012 opgezet als pop-up bar en inmiddels niet meer weg te denken uit de borrel- en bar-scene van van Miami. En dat heeft dan weer alles te maken met het feit dat een en ander net even anders gaat bij The Broken Shaker. Denk even mee: een grote binnentuin omringd door een knap Art Deco gebouw (a.k.a. Freehand Hostel Miami – of poshtel zoals we upscale hostels tegenwoordig schijnbaar noemen) boordevol vintage meubilair, kleurrijke houten strandstoelen en een zwembad omzoomd met ligbedden. Overdag de plek waar je als Freehand-gast lekker languit gaat, ‘s avonds de plek waar Miami elkaar ontmoet. Verwacht inventieve cocktails met seizoensgebonden planten en kruiden uit eigen moestuin, een goede selectie van sides (ga hoe dan ook voor de Falafel Sliders) en Pale Ales van Floridiaanse komaf. Kortom: de perfecte plek om je avond in te luiden. Vraag trouwens ook even naar de punch van de dag (USD 7 per glas). Cocktails vanaf USD 12.

Mocht Miami nou niet op je planning staan: worry not –  The Broken Shaker huist ook in Chicago, LA en sinds begin dit jaar in New York. Al denken we toch dat punch beter smaakt bij 28 graden en palmbomen. Just sayin’.
The Broken Shaker at Freehand Miami, 2727 Indian Creek Drive, Miami

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close