Oficina 1M – New York

Drie dingen waar we van houden: all day breakfast tentjes, mensen kijken en New York. We waaiden aan bij Oficina 1M en tikten er alle hokjes. New Yorks-Italiaans brunchen, met een beetje geluk in het zonnetje (en anders lekker vintage-chic binnen) op het hoekterras middenin Nolita. Je begrijpt het, dat moet de blog op.

Eerst even die naam tackelen. 1M staat voor 1000 miglia. En dat heeft dan weer alles te maken met een (naar het schijnt) bekende Italiaanse 1000 mijls race-route. Oficina 1M pikt de fijnste stops uit deze route (we roepen Rome, Florence, Brescia) en slingert de beste ingrediënten en gerechten zo haar menukaart op. Molto Bene! Nog mooier is dat ze daar dan weer een New Yorkse twist aan geven. Verwacht dus rijkelijke porties. Ook voor het betere namiddag-borrelwerk zit je hier trouwens goed. Cocktails zijn standaard een tientje en bieren en wijnen gaan elke werkdag tussen 16:00-19:00 in de happy hour.
En als je denkt dat het niet mooier wordt kom je er achter dat Oficina 1M eigenlijk de tweede spruit van de Oficina familie is. Oficina Latina, waar het in 2010 allemaal mee begon, huist drie blokken verder en is dus de (bijna) net zo leuke Pan-Amerikaanse tegenhanger van Oficina 1M. Bijna inderdaad. Eerst Oficina 1M even uitproberen dus.
Oficina 1M, 371 Broome St. 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close