Nieuw & Notabel | 6 x Rooftop bars in New York

Mr-Purple.jpeg

Zomeren in New York staat zo ongeveer gelijk aan het-dak-op-de-zon-in. En dan het liefst op grote hoogte, want: New York, stad van wolkenkrabbers enzo. Rooftop bars zijn nergens ter wereld zo'n ding als hier in New York. En voor wie niet bij de geijkte bars (we noemen een 230 Fifth of The Standard) terecht wil komen, presenteren wij dit. Zes nieuwe en noemenswaardige rooftop bars in New York. Graag gedaan.

1. Westlight at The William ValeHet hipste buurtje van de stad is Williamsburg al lang niet meer, maar toch is er weer een reden waarom New Yorkers zich de laatste tijd weer een ongeluk richting Williamsburg Uberen. Meet Westlight, op de 22e verdieping van The William Vale Hotel. Locals spugen erop (want deze blokkendoos blokkeert heel wat Williamsburgers hun kostbare uitzicht op Manhattan), maar hippe New Yorkers en up-to-date toeristen zweren erbij. En dat snappen we: een erg instagrammable interieurtje, toffe events, een park eronder dat door kan als kleine equivalent van the High Line en uitzichten op Brooklyn en Manhattan waar menig rooftop (inclusief deze, letterlijk om de hoek) poepjaloers op is.
Westlight at the William Vale, 111 N 12th Street. Williamsburg, Brooklyn

Westlight at the William Vale

Westlight at the William Vale


2. Mr. Purple
Binnen een restaurant in loft-style (heel New York allemaal) en buiten misschien wel de leukste rooftop van deze lijst. Mr. Purple vind je op de 15e verdieping van het Indigo Hotel, ingeklemd tussen de wijken Nolita en East Village - waar je hoe dan ook een zondagmiddag wilt doorbrengen (we zeggen Ruby's voor lunch. Of Oficina Latina, nog zo'n leuke!). Na de lunch wil je je dan langzaamaan begeven naar Mr. Purple, waar elke zomerse zondagmiddag een DJ de fijnste deuntjes draait. Het publiek? De incrowd van New York's rooftop & barhop scene.
Mr. Purple, 180 Orchard Street

Mr Purple

Mr Purple

The Heights at Arlo Nomad

The Heights at Arlo Nomad

3. The Heights at Arlo NoMad
Terug naar Manhattan, naar NoMad (North of Madison Square Park) om precies te zijn. Daar vind je op de 31e verdieping van het zeer goed gelukte Arlo Hotel, The Heights. De rooftop waar je als Arlo gast in het ochtendgloren aan de yoga kunt en als hotel, of niet-hotel gast vanaf het middaguur terecht kunt voor finger food en cocktails. De kaart is beknopt, het uitzicht grandioos. Cocktails nippen en socializen doe je hier met frontaal zicht op het Empire State Building, in fijne loungebanken of op het glazen plateau hoog boven de drukte van NoMad. Meer over Arlo lees je hier.The Heigts at Arlo NoMad, 11 E 31st Street


4. 1 Hotel Brooklyn Bridge
Gloedjenieuw 1 Hotel Brooklyn Bridge beleefde nog geen vier maanden geleden haar debuut maar belooft al net zo'n succesverhaal te worden als haar voorgangers in Miami Beach en Central Park. Net als de andere 1 Hotels is ook deze 100% eco-luxurious. Al het hout, glas en staal dat je hier ziet is afval dat met een sterk staaltje up-cycling nieuw leven is ingeblazen. Verwacht op de rooftop cocktails gemixt van lokale dranken, farm-to-table eten en niet te evenaren uitzichten op de Brooklyn Bridge, Lower Manhattan en One World Trade Center.
1 Hotel Brooklyn Bridge, 60 Furman Street

1 Hotel Brooklyn Bridge

1 Hotel Brooklyn Bridge

5. The Boro
Long Island City. Het type wijk waar je een handjevol jaren geleden niks maar dan ook echt niks te zoeken had, maar waar anno nu de hele stad over jubelt. Het tij is gekeerd en 'LIC' is hard bezig the next big thing te worden. The Boro is daar het klipklare bewijs van. Een minimalistisch designhotel met een rauw randje en, jawel, een rooftop bar. Nou ja, een rooftop bar in the making. Want hij heeft het levenslicht nog niet gezien. Maar als 'ie opent (eind juni, naar het schijnt) kon dit wel eens dé rooftop bar van LIC en omstreken worden. Long Island City (Queens) mag dan ver weg lijken, maar met de E en M trein sta je er binnen tien minuten vanaf Manhattan. Houdt 'm in de gaten dus, The Boro.
The Boro, 38-28 27th St, Long Island City


6. FLY Sundays at Monarch
Zes dagen per week is deze hekkensluiter een wat doorsnee rooftop bar op een al net zo doorsnee hotel. Behalve op zondag, als zelfs het Marriott (het hotel in kwestie) uitpakt met haar eigen variant op sunday funday. FLY Sundays is hèt zondagmiddag gay feestje in New York. Vanaf een uurtje of drie stroomt gay New York (compleet met entourage, drags en hags) richting Herald Square naar het Marriott. Loop richting de ingang aan West 35th Street, geef de door bitch je beste glimlach en pak de lift naar de 18e. Verwacht gogo dancers, drag queens en rijkelijke buckets sangria en punch.
FLY Sundays at Monarch, 71 West 35th Street

Over New York gesproken, deze hotspots wil je ook zeker niet missen. 

Fly-Sundays-at-Monarch.jpgESTA aanvraag indienen
Wellicht oud nieuws, maar toch té belangrijk om niet even te vermelden. Want zonder een geldig visum kun je borrelen in bovengenoemde bars op je buik schrijven. Voor je reis naar Amerika heb je namelijk een geldig e-visum (of ESTA visum) nodig. En laten wij nou een warme aanrader hebben voor wanneer je geen zin hebt in alle hassle die komt kijken bij het aanvragen van zo'n ESTA. eVisa Application Services is een gerenommeerde visumdienst uit Zwolle en zorgt simpel en snel, voor een vast bedrag van EUR 25 per visum voor de aanvraag van je ESTA. Kun jij je ondertussen druk maken welke rooftops bars je gaat aftikken. www.esta-aanvragen.nl