Casa las Tortugas – Isla Holbox

ont·haas·ten (onthaastte, heeft onthaast) zich minder gaan haasten, in een rustiger tempo gaan werken en leven.

Na twee keer Isla Holbox (spreek uit Ool-Bosh) kunnen we geen definitie bedenken die beter aansluit op het eiland dan deze. Sterker nog, het zou een synoniem van dit Mexicaanse eilandje kunnen zijn. Holbox is er één voor op je bucketlist en is de reden waarom we zo van eilandjes houden. Gebrek aan actie, gebrek aan prikkels, alleen maar relaxen. Palmbomen voor de siësta en de zee ter verkoeling. Dat werk.

Onze favoriete plek op Holbox is Casa las Tortugas. Een Petit Beach Hotel (zoals ze zichzelf heel toepasselijk noemen) direct aan een spierwit zandstrand. Casa las Tortugas is de verwezenlijking van de droom van een Italiaanse moeder en dochter. Het eindresultaat is in 2003 geopend en is een perfecte combi van Italiaanse stijl met de charme van Holbox. De eenentwintig bohemian-chique kamers en suites zijn ingericht met gebruik van lokale materialen en lopen uiteen van petite standaardkamers tot complete (niet-zo-petite) strandbungalows. Leuk detail: de kamers beschikken, met uitzondering van airco, niet over tv, radio of andere ‘moderne’ snufjes. Maar ach, je bent op Holbox dus je hebt andere dingen te doen. Beetje hardlopen langs het strand of met je yogamatje naar de yoga palapa. Het eiland verkennen per golfkar of gewoon lekker hangen op de strandmatrassen bij het hotel. Sluit de middagen af met Tequila Sundowners in de Mandarin Beach Club en ga voor het diner het kleine supersfeervolle centrum in. Naar La Isla del Colibri bij voorkeur. Bij dit Mexicaanse restaurantje eet je elke dag voor een zacht prijsje de verse vangst van de dag.

Zit er ook een downside aan al dit moois? Soort van. Het is namelijk een kleine opgave om er te komen: zo’n tien uur vliegen vanuit Amsterdam, gevolgd door twee en een half uur rijden per bus of taxi vanaf Cancun en aansluitend een half uur dobberen vanaf havenstadje Chiquila. Maar dan heb je ook wat. Een eiland waar het motto Mañana Mañana móet zijn uitgevonden. Zonder verharde wegen, zonder auto’s en vooral zonder massa. Wat je er wel vindt zijn vrolijke Mexicaanse Islanders, veel natuur en stranden zoals uit de boekjes…

Isla Holbox

Room Casa las Tortugas

Isla Holbox

Isla Holbox Mexico.jpg

5 comments

  1. Beautiful photos of my favorite place in Mexico! Which room is that that you photographed? (Sunflower/Girasol perhaps?)
    Thanks.

    1. Hi Marilynn, this is one of the pool view rooms called Azucar and Lavanda. Photos are made by the hotel and are indeed beautiful!

Comments are closed.

Close
Close