Nest Sense – Koh Chang

Ergens in het verre oosten van Thailand vind je Koh Chang. Een eiland dat, voor Thaise begrippen, nog redelijk unspoiled is. Vinden we leuk. Leuke bijkomstigheid aan dat unspoiled-zijn is dat de hotelprijzen een stuk lager liggen dan op de zuidelijke eilanden. We gaan voor pool villa’s voor een prikkie.

Meet Lonely Beach. Een sympathiek badplaatsje in het zuiden van Koh Chang met een handjevol ho(s)tels, wat restaurants, een paar bars en een stukje strand. Tot zover niks geks. Ware het niet dat op de heuvelachtige uitlopers ervan een wel heel fijn boetiekhotelletje ligt. Nest Sense. Een riante 6000m2 aan tropisch land met daarop slechts 18 kamers. Je snapt ’t: aan rust en ruimte geen gebrek daar bij Nest Sense.
Van die 18 keurige kamers zijn er 8 kamers en 10 villa’s. Alle 10 verspreid op een heuvel en met uitzicht op de Golf van Thailand. De villa’s zijn stuk voor stuk lekker licht doordat de voorkant volledig is opgetrokken uit kamerhoge ramen. Binnen geen overdaad aan luxe, maar een natuurlijke inrichting met veel hout en aardetinten. 50m2 zijn ze. Alle met een regendouche, een kingsize bed, minibar, een terras met ligbedden en gratis wifi.
En mocht je het nou echt goed willen doen: vijf van de tien villa’s zijn hogergelegen en uitgerust met een privé zwembad. Als kers op de taart liggen alle villa’s aan de zonsondergangskant van het eiland. Dobberend in je privé zwembad onder een heldere sterrenhemel met om je heen niks anders dan het geruis van krekels en het geklik van gekko’s. Niks meer aan doen dachten we zo.
Zitten er dan ook mitsen en maren aan al dit moois? Ja. Want als je niet in een (pool) villa zit, is het resort ietwat saai en zijn er naast het (overigens beeldige) infinity zwembad (zie hoofdfoto) en ontbijtrestaurant geen faciliteiten en heb je er geen strand. Dat gezegd hebbende slaap je al in een pool villa voor pak ‘m beet EUR 100 per nacht (inclusief a la carte ontbijt) en heb je sfeervol Lonely Beach op drie keer struikelen van je villa.
Nest Sense
Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close