The Ampersand Hotel – London

Of het wat cultureler mag? Sure thing, we verruilen tof Shoreditch even voor wat cultuur (en old-skool statigheid) in South Kensington. Dé plek in London om op druiligere dagen (gratis) musea te hoppen. Oh, en tussen al die Engelse sophistication is er één niet te missen plek. Zo eentje die regelrecht de lunch, lounge én logeerboekjes in kan. We hebben het over The Ampersand Hotel. Inmiddels net zo’n ‘ding’ in South Kensington als die musea om de hoek – maar dan wat minder stijfjes.

 

Z’n tijd vooruit was ‘ie, toen The Ampersand in 1889 als heus boutique hotelletje opende. Toen nog als The Norfolk Hotel. Meer dan honderd jaar later en een knappe opknapbeurt verder is Norfolk omgedoopt tot The Ampersand Hotel. 111 kamers vind je er, alle geïnspireerd op de nabijgelegen musea. Verwacht kunstige kamers, kleurrijke ruimtes en bonte printjes. Een prima contrast met de verder zo klassieke uitstraling van het hotel (denk: Victoriaans pandje, smalle gangen en hoge plafonds). Die kamers zijn trouwens dik in orde: enorme bedden met nog enormere geknoopte hoofdborden erachter (like!), een gratis smartphone met ongelimiteerd wifi en internationale gesprekken – ook voor buiten het hotel, dikke badjassen, een goed gevulde minibar en chocolaatjes voor het slapen gaan. Heavens. Minder hemels is dat de kamers ietwat gehorig zijn. Je moet er wat voor over hebben om monumentaal én hartje London te snurken zullen we maar zeggen.

 

Ook als je niet van plan bent om er te slapen zijn er overigens tal van excuses om even bij The Ampersand aan te waaien. Voor de afternoon-tea’s bijvoorbeeld. Of voor ontbijt, lunch of cocktails in het kelderrestaurant Apero. Die afternoon-tea’s schijnen trouwens opperbest te zijn hier (wij hebben ze niet geprobeerd). Maar als ze van dezelfde deugdelijkheid als de ontbijtjes zijn, kunnen we je beloven dat het goed komt.

Ook leuk: besluit je rond de kerst bij The Ampersand te slapen, dan zit de kans er dik in dat je verrast wordt door de Christmas Elf-Service. Iets met Pudding Martini’s en Gingerbread mannetjes.
Uit logeren bij The Ampersand kan vanaf EUR 205 per kamer
Feestelijk 5-gangen dineren of een afternoon-tea kan vanaf EUR 37 per persoon
The Ampersand Hotel

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close