Scorpios – Mykonos

Nadat heel de zomer onze complete Instagram feed op Mykonos leek te hangen, vonden wij het de hoogste tijd om het eiland zelf eens uit te checken. Conclusie: we snappen onze insta-vrinden maar wat goed, want jongens wat is het er fijn. Op the cool kid van de Cycladen vind je de een na de andere parel verstopt in een gortdroog landschap. Een van die plekken is Scorpios. Als er zoiets als een ‘moeder der strandtenten’ bestaat, is dit ‘m.

Scorpios is een van de weinige projecten die rechtstreeks uit de hand komt van Claus Sendlinger. Zegt je ongetwijfeld niks maar deze beste man is de oprichter van Design Hotels. Hèt label voor (vaak kleinschalige) authentieke design hotels wereldwijd. Op z’n CV onder meer Ibiza’s hit La Granja, San Giorgio (in 2012 geboren als pop-up hotel, inmiddels niet meer weg te denken op Mykonos) en sinds twee jaar dus Scorpios. Met alleen vanwege Claus al een dikke streep voor.

Scorpios laat zich het best omschrijven als soort Burning Man meets Nomadenenclave. En dat vervolgens met veel oog voor detail opgeschmückt. Verwacht veel hout en aardewerk, banken van rotan en bamboe, Marokkaanse kussens, versleten Perzische tapijten, hier en daar vuurkorf en af en toe een goed gedoseerde vlaag aroma om je oren. Het is een strandclub, restaurant, bar, bazaar en huis in een. Met overal een fantastisch uitzicht op de Egeïsche Zee. The House (deel van de beach club) is misschien niet de eerste plek waar je op een zonovergoten dag wilt hangen, maar wel noemenswaarsdig om even binnen te gluren. Al is het om alleen even wooninspiratie op te doen. Het minimalistische interieurtje is namelijk gedaan door het Duitse LAMBS + LIONS, die zich onder meer ook met San Giorgi Hotel (even verderop) en de Casa Cook hotels hebben bemoeid.

Ondanks dat je er prinsheerlijk kunt loungen, lunchen en dineren komt het gros toch echt naar Scorpios voor de befaamde ‘rituals’ avonden. Scorpios’ interpretatie van zonsondergang-sessies. Blote voetjes in het zand, socializen rond de vuurkorven, een goeie fles wijn binnen handbereik en genieten van Mykonos’ Golden Hour. En dat alles onder lome, Oosters aandoende housebeats. Aan elkaar gemixt door de fijnste DJ’s van de Mediterranen.

Scorpios ligt op een goed kwartier rijden (en nog eens een paar minuten slingeren over een stoffige zandweg) ten zuiden van Mykonos Stad. Op een grillig stuk klif tussen de stranden van Paraga en Agia Anna. Loungebedden kosten ca. EUR 50 per dag voor 2 stuks. Cocktails vanaf EUR 19, wijnen en rosé’s vanaf EUR 8 per glas.
ScorpiosParaga Mykonos

 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close