Portes - Mykonos

Portes Mykonos.jpg

Laatste vangst in ons Griekenland avontuur (hierna houden we er (voorlopig) mee op, erewoord):Portes Mykonos. Een elegant, white-washed apartotelletje temidden van niks, op nog geen tien minuten rijden van Mykonos Stad. En daarmee wel de lusten, niet de lasten.

Waar te beginnen? Nou, bij waar het allemaal om draait bijvoorbeeld. Die dertien piekfijne suites en villas. Alle dertien open-plan oversized (de suites variëren van 30-50m2, de villas beginnen bij 75m2 - menig Amsterdammer doet het voor minder) met een riant terras en naar keuze met plunge pool. Verwacht verder in alle kamers een goed uitgeruste keuken (heus niet dat je die gaat gebruiken) met Nespresso machine, gevulde minibar, een dik hemelbed en een regendouche (middenin de slaapkamer, dat dan weer wel) met badproducten van Apivita. En dat is dan weer van Griekse komaf, moesten we zelf ook even googlen. Dat grote terras komt trouwens met een mooi toemaatje: ontbijtservice. Juist, je Myconian/Mediterranean ontbijt peuzel je prinsheerlijk met je koppie in de zon en je vizier op zee, vanaf je eigen terras. Op het menu onder meer broodjes uit de steenoven, Griekse en Turkse koffie's, yoghurt met noten en honing, kunstige omeletjes met feta en traditionele Rizogalo. Je snapt het, geen knorrende maagjes daar bij Portes.

Uitbuiken (voordat je per huurauto het eiland over crosst) doe je als het even kan aan het zwembad. Een knap 15-meterbad met langs de zijlijn loungebedden, zitzakken en hier en daar een hemelbed. Aan het uiteinde een klein restaurant met koffie’s en cocktails en je zou bijna vergeten dat je op enig punt nog de hort op wilt. En dat wil je: want je hebt zowel Mykonos Stad als fancy Psarou Beach en strandtent Scorpios op minder dan 10 minuten rijafstand.

Portes Mykonos rooms.jpg

Dan nog even dit: waar de meeste hotelletjes op Mykonos in de wintermaanden (lees: nu) hun deuren sluiten blijft Portes lekker open. Weliswaar met een bescheiden 3 suites maar toch. Open is open. En met een kwik dat in de wintermaanden nog regelmatig de 15 graden aantikt en een eiland een stuk rustiger dan in de hectische zomermaanden kon dit maar zo eens een winterzon-aanradertje zijn.
Portes Mykonos, vanaf EUR 105 per nacht