Op Ibiza | 10 hotspots van nú

De laatste in de reeks veren voor het eiland der eilanden (hola melancholica!) wijden we aan de leukste stekken van Ibiza. Omdat we onze verliefdheid voor Ibiza nou eenmaal niet onder stoelen of banken steken. En omdat we je graag voorzien in een verse dosis Ibiza inspiratie. Handig en hapklaar: 10 niet te missen hotspots voor als je dit jaar nog besluit Ibiza op te zoeken.

1. Los Enamorados, Portinatx
Hollands glorie op Ibiza! Los Enamorados is het geesteskind van ex-basketballer Pierre Traversier en Rozemarijn de Witte (die je dan weer zou kunnen kennen van LINDA, de glossy). Nog geen twee maanden open dus: gloedjenieuw en nog redelijk onbekend. Deze superstijlvolle mengelmoes is er zo een die eigenlijk niet in een zin te beschrijven is. Tenzij we wegkomen met hotel, restaurant, beach bar en überhippe woonwinkel-slash-bazaar in één. Waar? Daar in het hoge noorden, in Portinatx – maar de ‘lange’ rit o-zo waard.
Los Enamorados, Ctra. Vénda de Portinatx, 103

Los Enamorados
Los Enamorados

2. The BOOO, Figueretes
Als er al een reden is om in de buurt van Ses Figueretes te komen is dit ‘m. The BOOO is je burgertent zoals 2016 ze vaker voorschotelt: robuust en authentiek, met bebaard personeel èn (waar het allemaal om draait) hele fijne burgers voor prima prijsjes. Voor EUR 11 hap jij aan een heerlijke buffalo-gorgonzola burger. Of aan een juicy zalmburger met avocado en verse spinazie. Dat dus. Leuke bijkomstigheid: de kekke DIY binnentuin aan de achterkant.
The BOOO, Av. Pere Matutes Noguera, 43

The BOOO
The BOOO

3. Aubergine, Santa Gertrudis
Een nieuw projectje van de bedenkers van Atzaro (die chique agriturismo & spa elders op ’t eiland) is Aubergine. Een organische restaurantboerderij met allerlei farm-to-table lekkers. Hartstikke gezond en kakelvers uit eigen achtertuin. Voor als je je Ushuaïa bezoekje wilt uitbalansen, of gewoon even lekker de boer op wilt. De keuken opent om 18:00 uur, net als het Aubergine winkeltje met Ibiziaanse kleding en lokaal geproduceerde kruiden en oliën. Aubergine dus, niet vergeten.
Aubergine, ter hoogte van Km 9.9, tussen Santa Gertrudis en Sant Miguel

Aubergine Ibiza
Aubergine Ibiza

4. Xereca, Puig d’en Valls
We zeiden het eerder en we zeggen nog steeds: er is op het ganse eiland geen knapper logeeradres dan Xereca. Ooit melkboerderij die half Ibiza van zuivel voorzag, nu de meest stijlvolle agriturismo op het eiland. En op een eiland bezaaid met mooie logeeradresjes zegt dat best iets. Op een stuk land waar we ‘U’ tegen zeggen vind je er (slechts) elf pareltjes van kamers, een goed restaurant, tuinen vol fruitbomen en een superstrak infinity zwembad. Sinds mei dit jaar open-for-business.
Xereca, C/ Torrent de ses dones s/n., Puig d’en Valls

Xereca
Xereca Ibiza

5. SLUIZ., Santa Gertrudis de Fruitera
Nog meer Hollands Glorie op het eiland. Dit keer in de vorm van de meest funky en kleurrijke concept store ooit. Of in ieder geval van Ibiza. SLUIZ. is tien jaar geleden begonnen als projectje van een Nederlands stel. Het idee? Een intiem winkeltje met handpicked favorieten in de etalage. Van schoenen en bestek tot condooms en fietsen. Tien jaar later en vier SLUIZ. vestigingen op het eiland verder kunnen we niet (gelukkig) meer om hen heen. Onze favoriet? Het meer dan 6000m2 grote SLUIZ. paradijs net buiten Santa Gertrudis. Compleet met bar, restaurant, loungetuin en natuurlijk met de meest funky en kleurrijke hebbedingen voor in en om het huis.
SLUIZ. Ibiza, o.a.: PM-804, s/n, 07814, Santa Gertrudis de Fruitera

SLUIZ. Ibiza
SLUIZ. Ibiza

6. La Torre, Cap Fregat
Landelijk-hip hotelletje aan de westkust van het eiland, in de buurt van San Antonio. Maar laat dat geen reden zijn om La Torre links te laten liggen. Je bent hier op veilige afstand van ordi Engeland. Goed, ondanks dat La Torre best een heel tof (en betaalbaar) hotelletje is, is dit niet de reden waarom we ‘m on-the-list plakken. De reden is het reuzeleuke restaurant met ongecompliceerde kaart (lees: tapas, salades en goede wijnen) en fenomenaal zon-in-zee-zak-zicht. Psst.. als nu nóg dichterbij zee wilt zitten, kijk dan eens bij het nabijgelegen El Chiringuito. Pitorresk baaitje, goede kaart, all you need.
La Torre, Urbanización Cap Negret, Ctra. Cap Negret

La Torre
La Torre

7. Blue Marlin, Cala Jondal
Moet ‘ie er op? Ja dat moet. Niet vanwege de schaamteloos mooie beach club, de loungy sfeer of de opgespoten jetsetters . Nee, enkel en alleen om de heerlijke zondagmiddagen. Blue Marlin’s zondagen zijn al jaren een begrip op het eiland en dat heeft zo z’n redenen. Iets met cocktails, zon en heerlijke housebeats. Zo makkelijk kan het zijn.
Blue Marlin, Cala Jondal

Blue Marlin Ibiza
Blue Marlin Ibiza

8. MIKADO, Santa Gertrudis
Charmant nieuw restaurantje in het al net zo charmante Santa Gertrudis. MIKADO is Ibiza’s nieuwste adresje voor allerlei Aziatisch lekkers. Van Japanse Tataki van zalm en citroengras salades tot keiharde klassiekers als Pad Thai en Sashimi. Oh, en het feit dat je hier lekker buiten, beschut onder de bomen met je blote voetjes in de koele kiezels zit is ook fijn.
MIKADO, Carrer Venda des Poble, s/n, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera

MIKADO Ibiza
MIKADO Ibiza

9. La Sardina Loca, San Josep
Leuk voor ontbijt, lunch of als pitstop tijdens het roadtrippen (want anders kom je er niet) is La Sardina Loca. Een gezellige bistro met gezonde ontbijtkaart, een dagelijks wisselende lunchkaart en goede Italiaanse koffie’s. Prima te combineren met Es Vedra of Sa Trinxa (zie hieronder). Om maar eens wat te noemen.
La Sardina Loca, Camí Cala Carbó 6, 07830 Sant Josep de Satalia

La Sardina Loca
La Sardina Loca

10. Sa Trinxa, Ses Salinas
Zoals alles op Ibiza nogal contra is, geldt dat ook voor de beach clubs. Waar het bij tenten als Cotton Beach en The Jockey Club voornamelijk een feest is van zien en gezien worden, zijn er (gelukkig) ook nog plekken waar het allemaal niks uitmaakt. Sa Trinxa is daar een schoolvoorbeeld van. Men neme een geen-poespas strandtent op een geen-poespas stuk strand, zorgt voor chille deuntjes van de huis DJ’s et voila: een strandtent zoals die eigenlijk hoort te zijn op ons eiland der eilanden. Zucht.
Sa Trinxa, Playa de Ses Salines

Sa Trinxa
Sa Trinxa

 

2 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close