Leman Locke - London

Gloednieuw is 'ie, het apartotel Leman Locke. Al doen we Leman met de titel apartotel, naar onze eigen bescheiden mening, te weinig eer aan. Die term kan niet meer, moeten ook de dames, heren achter dit Londense project gedacht hebben. Anno 2016 dopen ze apartotel lekker om tot creatieve slaap-, speel- en werkplaats. Waar? In het al net zo crea East-London. Nog geen maand oud en wij hebben 'm voor je getest.

168 studio's en 2-kamerappartementen verdeeld over 22 (hallo uitzicht!) verdiepingen, een fitness en een toffe koffiebar op de begane. Dat is Leman Locke in een notendop. Het zijn officieel serviced apartments, dus de kamers moeten het 'm hier doen. En dat doen ze: alle 168 zijn ze slim en stijlvol ingericht. Slim, want optimaal gebruik makend van de ruimten met multifunctionele designs. Maar ook met kleine hallelujah-momentjes - denk, USB poortjes in je stopcontacten, verwarmde handdoekrekken, een smart HD tv, razendsnel wifi en alles met LED verlichting. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de high-tech inbouwkeuken (die je overigens toch niet gaat gebruiken).

Leman-Locke-room.jpg

Fijn hoor, zo'n slim appartement, maar waar het ons allemaal om te doen is, is het o-zo fijne design. Ergens tussen Scandinavisch en minimalistisch in. Alle kamers, of eigenlijk alle ruimtes in Leman Locke, zijn 'gedaan' door het Amerikaanse designer duo Grzywinski + Pons (die zich ook hebben bemoeid met

The Nolitan Hotel

in New York). Speciaal voor Leman Locke heeft dit duo de iconische L-vormige hoekbanken ontworpen, die je in elk van de 168 kamers terugvindt.Met al dit moois zou je bijna vergeten dat er buiten Leman Locke ook heel wat te ontdekken valt. Want: East-London, het creatieve hart van de stad met de hippe wijken als Shoreditch en Hoxton op loopafstand. Ook handig, om het hoekje bij Leman Locke vind je een Tesco supermarkt (mocht je je nou toch uitgedaagd voelen door die high-tech keuken), een scala aan ontbijt- en koffietentjes, een metrohalte én het spiksplinternieuwe

YUU Kitchen

. Nog meer leuks vind je in de wijk

Shoreditch

, op 25 minuutjes lopen van het hotel.Is er dan niks dat we missen bij Leman Locke? Zeker wel: de

hustle & bustle

van de hotellobby's en -bars. Anderzijds ligt de drukte van London hier aan je deurpost. Trouwens, wist je dat bijna het volledige interieur van de kamers hier te koop is? Zeg maar gerust alles, behalve die comfortabele roze hoekbanken. Bummer!Logeren bij Leman Locke kan al vanaf EUR 100 per kamer per nacht.

Leman Locke

, 15 Leman Street, London