Hotel Xereca - Ibiza

hotel_carreo_tonemapped.17_copiar.jpg

Het is inmiddels al weer ruim twee weken geleden dat we er gestrekt gingen, maar we zijn nog zo in de ban als maar kan. Xereca is de naam. Ooit melkboerderij die half Ibiza van zuivel voorzag, nu de meest stylish finca (lees: Spaanse agriturismo) die je op Ibiza gaat vinden. Nog maar amper aan drie maanden open en nu al het meest knappe logeeradres van het Ibiziaanse platteland.

Nog even terug naar de tijd dat Xereca niet meer was dan een melkboerderij met een stuk land - waar je overigens 'U' tegen zegt. Precies dat geeft het hotel namelijk haar charme. En precies dat hebben ze moeiteloos weten te behouden. Met 'ze' bedoelen we Jordi en Maria Carreño. Het Spaanse designer-duo dat Xereca anderhalf jaar lang grondig onder handen heeft genomen. Het resultaat? Een o-zo goed gelukte finca die de charme van een 17e-eeuwse boerderij combineert met het design en de faciliteiten van een stijlvol hotel. Waar mogelijk is de boel de boel gelaten: zo staat alles nog in het kalksteen van toen, staat de karakteristieke watermolen nog fier te draaien (daar bij dat mooie infinity zwembad) en staan de tuinen van Xereca nog steeds bommetjevol palmen en fruitbomen. Sfeervol is een understatement.

img_8684_copy-e1491744032272.jpg

Dan de kamers (over sfeervol gesproken). Elf stuks met elk een eigen karakter en layout. Of ze goed uitgerust zijn? Komt 'ie: een minibar, Nespresso apparaat, gratis WiFi,  een bluetooth audio systeem, een goed bed en een badkamer met regendouche en artikelen van Campos de Ibiza (die dan weer een best leuke winkel in Ibiza Stad hebben) en, mocht je in een van de twee suites belanden, een stand-alone bad. En dat allemaal verpakt in een fijn minimalistisch design. Volg je 'm nog? If not, dan spreken de foto's hieronder voor zich.Ook deel van je Xereca-avontuur is een prima ontbijt. Zo eentje met farm-to-table lekkers uit eigen tuin, goed brood, goede koffie, kaasjes, vers fruit en allerlei 2016 verantwoorde granen en zaden. Iets minder verantwoord (maar ach, je zit op Ibiza) is de champagne van Laurent Perrier, ook deel van het ontbijt. Salut!

[gallery type="slider" ids="1987,1989,1988"]

Goed om te weten: Xereca huist op het platteland van Puig d'en Valls met in de directe omgeving weinig tot niks spannends. Maar, je hebt vanzelfsprekend een huurauto waarmee je plots Ibiza Stad (4 km) en het knusse Santa Gertrudis (10 km) binnen handbereik hebt. Tot slot nog een shoutout naar de Yoga-fans (check het Awa Yoga Retreat, deel van Xereca) en honeymooners: look no further.

Kamers vanaf EUR 445 per nacht.