Food Guide | 6 x eten, lunchen en borrelen in Parijs

The Cod House

The Cod House

Als de statige boulevards, schilderachtige wijkjes en top-notch musea niet al voldoende reden zijn om af en toen een weekend naar Parijs te reizen, dan helpen de meer 40.000 restaurantjes je misschien. En laten we er nou net achter zijn gekomen dat de Franse klok veel meer slaat dan klassieke brasserietjes en Grand Café's. 6 x hotspots om te lunchen, snacken, borrelen en dineren in Parijs. Doe er je voordeel mee.

Van gevestigde namen tot gloedjenieuwe in-the-know tenten. Deze lunch-, borrel-, en diner-stekken kunnen regelrecht je to-do lijst op.

1. Holybelly 5
Achter de glazen facade aan de Rue Lucien Sampaix schuilt de hipste lunchstek van het 10e arrondissement. Holybelly is het geesteskind van Frans stel dat er in Melbourne achterkwam wat Parijs mistte: een all day ontbijt- en lunchplek boordevol kwaliteitsproducten. Van goede koffie's tot goede gerechten die met de seizoenen meeveranderen. Niks bevroren, alles vers en gezond. Wat je het hele jaar op de kaart terugvind (en in geen geval moet overslaan) zijn de fluffy pannenkoeken en de 'sausage patty'. Holybelly doet niet aan reserveringen, dus verwacht (vooral in het weekend) een wachtrij.
Holybelly, 5 Rue Lucien Sampaix - 10e arrondissement

Holybelly-e1518379713512.jpg


2. L'Alcazar
Als je niet wist dat achter de stalen deuren aan de Rue Mazarine een van St. Germain's meest sexy restaurants schuilde zou je er waarschijnlijk straal voorbij lopen. L'Alcazar is het type restaurant dat wow-ed vanaf het moment dat je er binnenstapt. Een stijlvol restaurant boordevol tropisch gebladerte op de begane, een mezzanine met cocktailbar erboven en een glazen kas als dak. Verwacht Franse en Mediterraanse lekkernijen, goede wijnen, een yuppen-publiek, cool personeel en goeie housedeuntjes vanaf een uur of tien. De zondag brunches bij Alcazar schijnen trouwens een begrip in St. Germain te zijn.
L'Alcazar62 Rue Mazarine - 6e arrondissement

IMG_4381-e1518380183219.jpg3. Popelini
Vergeet macarons en kunstige cupcakes. De laatste en lekkerste Franse zonde is namelijk de Popelini. Een 30 grams roomzacht hapje gevuld met creme, gehuld in een krokant jasje en afgewerkt met een vleug praline of nougat, passievrucht, of vanille uit Madagaskar. Of eigenlijk zo'n beetje elke smaak die je je maar wensen kunt. Als er al zoiets als haute patisserie bestaat is dit het! En dat voor 'slechts' EUR 2,40 per stuk. Je vindt de Popelini winkeltjes in het 3e, 7e en 9e arrondissement.
Popelinio.a. 44 Rue des Martyrs  - 9e arrondissement

Screen-Shot-2018-02-27-at-21.42.27-e1519764273174.png


4. The Cod House
De club achter de Parijs-Aziatische klassiekers Orient Extreme en Kinugawa brengen je nu The Cod House. Een buzzy restaurant-slash-cocktailbar met op de kaart Aziatische tapas-stijl gerechten. Die kaart is overigens weinig verassend (we zien tempura's, edamame, de bekende sushi rolls, sashimi en bao broodjes) maar de vibe van het The Cod House maakt dat ruimschoots goed. Net als bij alle hippe tenten neemt ook The Cod House geen reserveringen aan. Maar wachten is hier geen straf: cocktails vanaf EUR 12, sake's vanaf een tientje.
The Cod House1 Rue de Condé - 6e arrondissement

5. Marlette
Begonnen als biologische brood- en taartenwinkel, inmiddels uitgegroeid tot gevestigde ontbijt- en lunch-hotspot in Montmartre (en ver daarbuiten: Marlette vind je inmiddels op vier plekken in Parijs). Hoe goed de superfoods, de granola's, soepen, en (glutenvrije) broodjes ook zijn, bij Marlette kom je eigenlijk gewoon voor koffie's (van Parijse branderij Coutume) en de overheerlijke taarten.
Marlette, o.a. 51 Rue des Martyrs - 9e arrondissement

Marlette-e1519763963238.jpg


6. Buvette
Kleine zus van het in New York alom bejubelde Buvette (West Village, Manhattan). De knusse Franse variant is een perfecte vertaling van wat een Buvette eigenlijk is: een plek waar men samenkomt om te drinken. Wijn in dit geval. Want naast de ongecompliceerde kaart met healty lunches, verse sappen, goede salades en onvervalste croque monsieurs et madame's is Buvette vooral gewoon een heel goede en gemoedelijke wijnbar. Hartje Pigalle. Over kersen op de taart gesproken.
Buvette, 28 Rue Henry Monnier - 9e arrondissement

Screen-Shot-2018-02-28-at-20.02.14-e1519844607926.png