Eat, Stay, Play | 12 x eten, slapen en borrelen in Barcelona

Palo Alto Market Barcelona

We kwamen, we zagen, we aten, we dronken, aten nog meer en we mistten. Barcelona. Een stad naar ons hart. Type stad waarvan we ons afvragen waarom we er niet veel eerder, langer en vaker naartoe gingen. Nu bijvoorbeeld. Wanneer de stad minder hutjemutje is, de hotelprijzen minder pijn doen en de temperaturen nog steeds om shorts en slippers vragen. In de categorie eten, drinken en vertier: 12 tips om je volgende Barca-bezoek piekfijn door te komen.

E A T
Omdat in Barca alles nou eenmaal om eten draait, bijten (lol) we het spits af met onze favoriete eetstekken. Chez Coco, in het noorden van L’Eixample mag dan wat Frans en stijfjes aan doen, maar de kippetjes van de rotisserie zijn om over naar huis te schrijven. Net als de keur aan cava’s om een en ander weg te spoelen. Wel even zorgen dat je een plekje op het terras aan de achterkant reserveert.
Chez Coco, Avinguda Diagonal 465

Mocht je nou om wat voor reden dan ook op de Rambla belandden en op zoek zijn naar lunch- of dinertent die (nog) niet omvergelopen wordt door toeristen, dan is daar op drie keer kont keren Gats. Direct aan een rustig pleintje achter de Barcelona’s drukste straat. Verwacht een hip restaurant, vriendelijk personeel en een niet te missen wijn- en tapaskaart.
Gats, Carrer d’en Xuclà 7

Opzoek naar een rasechte Catalaanse tapas-ervaring? Look no further en waai aan bij La Xampanyeria. Een Spaanse taverne verstopt in een rustig straatje in Barceloneta. Binnen complete chaos. En we hebben zo’n vermoeden dat dat te maken heeft met de goeie glazen cava (blanco of rosso, tot het randje gevuld) voor maar EUR 1,25.  Ahum: 1,25! Happen en borrelend doe je hier trouwens hier staand, hutjemutje aan de lange bar.
La Xampanyeria, Carrer de la Reina Cristina 7

Flax & Kale. Voor alles wat maar fit & healthy is, of poogt te zijn. Met heel veel focus op vegan, vegetarisch, gluten-vrij, organisch enzovoort enzovoort. En dat hoeven heus niet alleen maar rauwe groentjes te zijn: Flax & Kale schotelt je de meest creatieve Internationale gerechten voor. Met een gezonde(re) twist. Wel even zorgen dat je op het dakterras op de bovenverdieping geplaatst wordt – veel gezelliger dan het nogal sfeerloze restaurant op de begane.
Flax & Kale, Carrer dels Tallers 74B

Mocht je nou wel van de tapas zijn, maar kan je de hectiek van een Xampanyeria je gestolen worden? Dan kon Entrepanes Diaz maarzo je ding zijn. Een 50’s aandoend restaurantje verstopt in Gracia (like!). Niet per se de goedkoopste plek om tapas en cava weg te hakken, wel een hele gemoedelijke.
Entrepanes Diaz, Carrer de Pau Claris 189

Een warme aanrader voor als je op de stranden van Nova Icaria, Bogatell of Mar Bella hangt en voor de lunch liever niet bij de (vaak niet al te beste) strandtenten wilt lunchen. Can Dende is dan de plek waar je zijn wilt. Op een kleine 10 minuten fietsen van de stranden in het upcoming wijkje Poble Nou. Grote kans dat je even moet wachten voordat je aan een van de vintage tafeltjes kunt aanschuiven, maar its worth the wait. Zeker als je intussen vast een van hun befaamde pink lemonades besteld.
Can Dende, Carrer de la Ciutat de Granada 44

Omdat ook in Barcelona alles om koffie draait: Bar But. Kleine lunch- en koffiespot hartje Gracia (gáán we weer). En praktisch om het hoekje bij Rent-a-Bike Gracia en Casa Gracia (zie ook hieronder).
Bar But, Carrer de Bonavista 8


S T A Y

We beginnen bij favoriet Casa Bonay. Eindresultaat van een stel knappe koppen die eigenlijk gewoon doen waar ze het beste in zijn. Barista’s, tuinarchitecten, designers, chef-kok’s en mixologists – alle drukken hun stempel op de casa en alle zitten ze onder één dak. Een fraai neoklassiek dak welteverstaan. Hartje Dreta de L’Eixample. Kamers vanaf EUR 110 per nacht.
Casa Bonay, Gran Via de les Corts Catalanes 700

We houden ‘t nog even bij casa’s, want in de wijk Gracia hebben we er nog een voor op je to-do lijst. Casa Gracia, aanradenswaardig want: in Gracia + in gehuisvest in een oud bankgebouw + heel vriendelijk voor je portemonnee. Ook fijn: je verblijf bij Casa Gracia komt met dagelijks fijn ontbijtje. Dorms vanaf EUR 15 per nacht / prive kamers vanaf EUR 55 per nacht.
Casa Gracia, Passeig de Gràcia 116

Eerst had je Yurbban Trafalger (je pick voor design voor een semi-vriendelijk prijsje in Barcelona – met klein maar fijn rooftop infinity zwembad). Welnu, sinds deze zomer is daar zusje Yurbban Passage Hotel. En daar wil je slapen, want: hartje El Born (de onbetwist meest creatieve wijk van Barca), met slechts 60 (dus, boutique-ish) goed uitgeruste design kamers, een Spa én een minstens zo mooi rooftop infinity zwembad als bij Trafalger. Kamers vanaf EUR 150 per nacht.
Yurrban Passage Hotel, Carrer de Trafalgar 26


P L A Y

In het kader van ‘zet ‘ m vast in je agenda voor 2018: Piknic Elektronic. In de volksmond ook wel bekend als Brunch in the Park. Barcelona’s fijnste zondagmiddag-besteding. Elke zondag dus, in de heuvels van Montjuic. Met een keur aan lunch/brunch opties. Maar als we je een advies mogen geven: do as the locals do. Lunch ergens in Raval en begeef je rond vieren naar de picknick, als het house/techno feest in volle gang is. Kaarten tussen de EUR 11-25.
Picnik ElectronicJardins de Joan Brossa, Montjuïc

De Palo Alto Market geeft een nieuwe draai aan je weekendmarkt. Een feest van een markt waar kunst, design van lokale komaf (als Dr. Mumojo en MAAL Barcelona) en foodtrucks samenkomen. En met een beetje geluk word je zelf getrakteerd op een live-optreden van opkomend Spaans talent. En dat alles voor maar EUR 4. Elk eerste weekend van de maand.
Palo Alto Market, Carrer dels Pellaires, 30

Palo Alto Market

 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close