Dreambox Mykonos Suites - Mykonos

DreamBox Mykonox.jpg

Dat er op heel de Cycladen nergens zo veel mooie hotelletjes te vinden zijn als op Mykonos wisten we. Althans, hadden we ons laten vertellen. Sinds kort weten we dat daar geen woord aan gelogen is. Niets dan laid-back, white washed hotelletjes die weten hoe het hoort. Zo ook nieuwkomer Dreambox. Een klein boutique hotel, tegen de heuvels geplakt op de uitlopers van Korfos Beach. Je voelt 'm aankomen: een droom. Maar echt.

Dreambox is het resultaat van een top-tot-teen renovatie van een opknapper. Zo'n landelijk Grieks hotelletje met geplaveide paadjes, hoogteverschil en smetteloos witte huizen. En daar is gelukkig niks aan veranderd. Net als de olijfbomen, cactussen en luie bougainvilles. Lekker laten staan. Al het andere: opgeschmuckt. En hoe! In die smetteloos witte huisjes huizen sinds dit voorjaar zeventien compacte boho-chic kamers. Compact want: vanaf 20m2. Alle zijn slim en zonder al teveel poespas ingericht. Verwacht een open-plan kamer, veel natuurlijke materialen (vloertjes van gelakt beton, eikenhouten meubels en koperen kledingrekken) en reken verder op een goed gevulde minibar, een Nespresso machine, gratis wifi, een regendouche, dikke badjassen en een terras of (klein) balkon. Naar keuze met tuin- of zeezicht en buitenjacuzzi. Kortom: Grieks en kneuterig van buiten, superbe van binnen.

IMG_1300.jpg

Logeren bij Dreambox komt met dagelijks een vers ontbijtje bij The Pelicorn (aan het o-zo knappe zwembad – daarover later meer). Het ontbijt is semi á la carte met standaard een broodmandje, koffie en versgeperste jus en een daarnaast keuze uit een zoet (denk warme wafels met fruit en chocoladesaus, yoghurt met honing en noten) en een hartig gerecht – waaronderany style omeletjes, eggs benedict of gewoon verse broodjes met kalkoenfilet en Emmentaler kaas. Het restaurant kijkt overigens uit op Korfos Beach, hèt kitesurf-strand van Mykonos. Ook fijn: ontbijten kan tot 12:00 uur. Want: Mykonos.

IMG_1323-1170x835.jpg

Mocht je nou op enig moment nog van plan zijn het hotel te verlaten, dan heb je zowel Mykonos Stad als de stranden van Ornos en Psarou (met de decadente Nammos Beach Club) op nog geen 10 minuten rijden afstand. Shuttle services naar Mykonos Stad zijn er, maar aan de prijs (ca. EUR 20 per enkele reis). Dus gewoon even zorgen dat je een autootje fixt.Slapen bij DreamBox gaat 'm dit jaar niet meer worden, maar vanaf  eind april 2018 zijn ze weer open for business. Inclusief dat fijne uitslapers ontbijt, gratis airport transfers (indien je direct bij Dreambox boekt), dreamy zwembad, bohemian kamers en smetteloos witte huisjes.

DreamBox Mykonos, vanaf EUR 125 per nacht