Casa Gracia – Barcelona

Ooit zat de Nationale Bank er. Nu is het by far het meest sexy hotel/hostel van Barcelona. Casa Gracia is de naam. Gracia naar de wijk het hostel huist. Een studentikoos buurtje waar het local life je om de oren vliegt. Nauwe straatjes met hipster koffietentjes en gezellige pleintjes met volle terrassen. Een buurtje naar ons hart. En de Casa idem ditto.

Dat voormalige bankgebouw is trouwens een dingetje, want precies dat maakt de casa, de casa. Great Gatsby-material zouden we bijna zeggen. Welk ander hostel huist er nu in een historisch pand met marmeren vloeren, statige wenteltrappen met vergulde leuningen en old skool kooiliften. Jawel: kooiliften, van die antieke. Twee stuks! Een plaatje. Klinkt stijf en statig, maar in combinatie met dat laid-back hostel-sfeertje erg leuk. Slapen bij Casa Gracia doe je in dorms van max. zes personen of privé kamers (van singles en doubles tot appartementen voor max. vijf personen). Naar keuze met balkonnetje (like!) groot genoeg om je kamerstoel er op te planten en nog net het laatste avondzonnetje op te vangen. Verwacht in de kamers geen overdaad aan luxe, maar alle basics om je Barca bezoek prima door te komen.

En waarom luxe als je a) Gracia aan je voeten hebt liggen en b) in een plaatje van een Casa logeert waar al het leuks zich buiten de kamers afspeelt. Socializen op het terras, luieren in de living room (met hangmatten!), borrelen in de bar op de begane òf in de nog betere bar op -1. Daar waar ooit de bankkluis was. Ook leuk: als Casa Gracia logee kies je elke dag uit leuke freebies, waaronder gratis wandeltours door Gracia en yogaklasjes op het terras. Even aanmelden bij de receptie does the trick. Ook gratis en voor niks (als je direct bij het hotel boekt) is een prima ontbijt. Met een beetje geluk in het zonnetje op datzelfde terras waar je net je downward facing dog hebt geoefend.

Met zoveel moois zouden we bijna vergeten dat er ook nog een kritische noot gegeven moet worden, want: lichte slapers worden hier niet blij (de casa is nogal gehorig) en de locatie zal voor sommigen net wat te ver buiten het centrum zijn. Anderzijds is Gracia nou nèt het type wijkje waar je in elke stad naar op zoek bent / zou moeten zijn.

Casa Gracia, dorms vanaf EUR 15 per nacht / prive kamers vanaf EUR 55 per nacht

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close