Camp the night | Urban Camp Festival in Amsterdam

Camp the Night

Hulde aan de nieuwe Nederlandse start-up CampSpace. Deze club vindt namelijk, geheel terecht, dat kamperen anno 2017 anders kan – moet. En om de daad bij het woord te voegen, organiseren ze op 12 augustus Camp the Night. Een kampeerfestival waar zelfs ons (niet zo camping-minded) hartje sneller van gaat kloppen. Gewoon in Amsterdam.

Eerst nog even terug naar CampSpace. Pakweg een maand geleden lanceerden zij een online platform waar enkel unieke kampeerervaringen geboekt kunnen worden. En dat kan ‘m zitten in de omgeving (onder een sterrenhemel in de woestijn of hoog in de bergen) of in je onderkomen an sich. Een tent aan een rivierbedding ergens in Namibië bijvoorbeeld. Of een kleine vintage caravan in Sicilië, een boomhut in Engeland of grote opblaasbare ‘pods’ diep in de Franse bossen. You get the point.

Met Camp the Night laat CampSpace even haarfijn zien hoe kamperen 2.0 er volgens hen uit moet zien. En hoe beter dan met een kampeerfestival. Door heel Amsterdam openen op 12 augustus voor één nacht pop-up kampeerplekken hun deuren. Kamperen kan dan onder meer in het Olympisch Stadion, op het dakterras NEST, in de drijvende tuin van Cafe de Ceuvel in Noord en op de UrbanCampsite Amsterdam. Elke locatie heeft z’n eigen slaapplekken: van KarTenten (kartonnen tenten) bij NEST tot kunstkamperen (wat zoveel inhoudt als kamperen ín kunstwerken) op de UrbanCampsite of gewoon in je zelf meegebrachte tentje op de grasmat van het Olympisch Stadion.
Ook de activiteiten zijn helemaal nu. Zo ga je in het Olympisch Stadion bootcampen, staan er bij De Ceuvel mini-concertjes op het programma en kun je op het dakterras NEST in het ochtendgloren aan de yoga. Niks meer aan doen dachten we zo.

Een tent heb je vanaf zo’n EUR 120 (inclusief maaltijd(en) en activiteiten), een plek in het Olympisch Stadion al vanaf EUR 37 en boeken doe je hier.

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close