7 x de boer op | De fijnste finca hotels van Ibiza

Sinds een poosje weet ons boerenverstand dat je op bepaalde eilandjes lekker ruraal moet gaan. Ibiza is er zo een. Weg van de meute, zo de provincie in. Want precies daar vind je een glooiend binnenland bezaaid met finca's (of agriturismo's, boederijen, farmhouses - geef 't een naam). Fraaie, correctie, fenomenale Spaanse landhuizen of boerderijen omgetovert tot chic slaapadres. Van alle gemakken voorzien, uiteraard. Niet altijd de goedkoopste manier van gestrekt gaan, wel de meest rustgevende. Goed, we presenteren: de zeven mooiste finca's en farmhouses van Ibiza.1. Pure House Ibiza

Begonnen als buitenverblijf van een Spaans gezin, in 2009 omgetovert tot hotel. Op een bescheiden stuk grond van acht hectare vind je de finca met 6 landelijke kamers en even verderop veertien strakke, minimalistische kubuswoningen die bijna lijken te zweven boven de rode aarde. Waar de kamers in de finca wat kleiner en donkerder (of zullen we er 'authentieker' van maken) zijn, gaat het er in de kubussen juist licht, ruimtelijk en strak aan toe. Op het terrein vind je verder een zwembad waar je 'U' tegen zegt, een kleine spa en een restaurant met elke zaterdag live akoestische deuntjes. Ook leuk: Ca Na Xica ligt om het hoekje bij farm-to-table restaurant Aubergine én bij (tromgeroffel) Santa Gertrudis!

Vanaf EUR 250 per nacht,

Ca Na Xica

6. La Torre

latorre_003.jpg

Het bewijs dat aan landelijk overnachten niet altijd een zwaar prijskaartje hangt is  

La Torre

. Categorietje landelijk-hip aan de grillige westkust van Ibiza. De zonsondergangskant van het eiland. La Torre heeft zeventien eenvoudige maar prima kamers, stijlvol ingericht met veel sloophout en whitewash. Heel Ibiza allemaal. Maar waar het bij La Torre eigenlijk allemaal om draait is de ruime lounge en het restaurant met fenomenaal zeezicht. Dé plek waar hotelgasten, locals en niet-hotelgasten 's avonds mengen voor sundowners en romantische etentjes.

Vanaf EUR 59 per nacht,

La Torre

7. Sa Talaia

Sa-Talaia-Hotel.jpg

Hekkensluiter Sa Talaia bewijst, net als La Torre, dat sfeervol slapen niet poenig hoeft te zijn. Vanaf EUR 99 is het hier, in de uitlopers van San Antonio, goed boeren. Verstopt tussen de dennenbossen vind je hier een zwembad en jacuzzi omringd met Bali bedden, een Mediterraans restaurant en twaalf ietwat protserige kamers. Als gast van Sa Talaia heb je bovendien gratis toegang en gebruik van de faciliteiten van Ushuaïa Beach Hotel (van mei t/m oktober). Je weet wel, daar waar de meest uitbundige feestjes van het eiland gegeven worden. Handig, voor als het vogelgefluit en de dennengeur bij Sa Talaia je even de neus uit komt.

Vanaf EUR 95 per nacht,

Sa Talaia