25hours Hotel Bikini Berlin

Als we al iets kunnen zeggen over de piepjonge Duitse hotelketen 25hours Hotels, is het dat zij het graag net even anders doet. De vlieger seen-one-seen-them-all gaat hier zogezegd niet op. 25hours Berlijn is de meest recente in rij van zeven. En jongens wat is ‘net-even-anders’ hier weer goed gelukt. Denk even mee: design zover het oog reikt, gratis fixies en MINI’s (ja, de Coopers!), een restaurant met uitzicht op Tiergarten, een vinyl lounge met hangmatten en een rooftop bar waar heel Berlijn over rept. Je zou bijna vergeten dat je er ook nog prima kunt slapen. Tried & Tested: het meest funky hotel van Berlijn.


Eerst eens even die naam tackelen. Bikini? Wel, het bikini complex in Mitte bestaat uit het vroegere Bikinihaus (daar waar in de fifties bovenkleding voor dames werd gefabriceerd – heden ten dage de hippe Bikini concept mall) en het aangrenzende hochhaus. En precies daar vind je nu het 25hours Hotel Bikini Berlin. Tien verdiepingen aan Urban Jungle, smaakvol gedaan door de knappe koppen van Studio Aisslinger – die zich trouwens ook hebben bemoeid met de overige 25hours Hotels. 149 kamers vind je er. De warme ‘Jungle Rooms’ kijken uit op de dierentuin, de rauwe ‘Urban Rooms’ op de iconische Gedächtniskirche. Alle uitgerust met dat waar de veeleisende stadsnomaad gek op is: kamerhoge ramen, supersnel wifi, blits design, duurzame badartikelen en, afhankelijk van je kamertype, een hangmat met uitzicht op de Berlin Zoo (aapjes kijken was nog nooit zo rustgevend) en een Schindelhauer fixie bike. Alles hartstikke part-of-the-deal.

Ook deel van de 25hours ervaring zijn de twee letterlijke hoogtepuntjes van het hotel: restaurant NENI en de Monkey Bar. Beide op de tiende verdieping van het hotel met panorama uitzichten over Tiergarten en de stad. NENI is waar je ‘s ochtends wakker wordt met een ontbijtbuffet minstens zo mooi als je uitzicht. Goeie espresso’s, smoothies, allerlei verse broodjes, kaasjes en zalm of gewoon dampende currywürst. Je bent immers in Berlijn. Ontbijten bij NENI is trouwens ook een ‘ding’ bij niet-hotelgasten. EUR 19 kost het, maar elke cent dubbel en dwars waard. Dan de Monkey Bar, Bikini’s hotelbar 2.0. Wat zeggen we, 3.0! Misschien wel de leukste borrelplek van Berlijn, in ieder geval de groenste. Compleet met dakterras met palmbomen, een bar vol gebladerte en subliem uitzicht op het apenverblijf van de Zoo. En dat dat uitzicht mooi is wordt nog even benadrukt door de zes (!) meter hoge ramen in de bar. Het moge duidelijk zijn: dagen van 24 uur zijn niet genoeg als je bij 25hours uit logeren gaat.

Kamers vanaf EUR 140 per nacht, zonder ontbijt
www.25hours-hotels.com

4 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close