Melburnians & Sydneysiders

image1.jpg

Melbourne dus. Wat een heerlijke stad, en wat ontzettend veel leuke wijken, straatjes en koffiebarretjes. Ons plan was om in het weekend in Melbourne te zijn. Woensdag aankomen en dan zondag of maandag weer weg. We hadden voor de eerste twee nachten een hostel geboekt en als het zou bevallen zouden we later wel wat bijboeken. Hippie hadden we ergens gratis geparkeerd in North Melbourne dus we konden met een gerust hart weer een paar dagen hostellen.De eerste dagen Melbourne kwamen we lekker chill door. Fietsend de stad verkennen. Koffietje hier koffietje daar en 's avonds (nog steeds per fiets) biertje hier en een biertje daar. 's Avonds zaten we vaak in Fitzroy en Collingwood, coole wijkjes op een kwartiertje fietsen van ons hostel. Donderdagochtend zelfs nog even actief gedaan in de Fitness First waar we gratis dagpassen voor hadden gekregen. Yep, ook in Melbourne komen we de dagen prima door.

Couch Surfing
Het hostel waar we de eerste twee nachten sliepen was so-so (kakkerlakken in de keuken, stonede backpackers, dat werk) dus we besloten op zoek te gaan naar wat anders. Dat anders was er helaas niet. Zelfs het hostel waar we nu zaten was voor het hele weekend volgeboekt. Melbourne stond dat weekend schijnbaar in het teken van White Night. Het grootste culturele evenement van de stad waar naar schatting zo'n 800.000 man op af zou komen. Wisten wij veel. Creatief als we zijn besloten we dan maar te kijken wat Couch Surfing ons zou brengen. Snel een profiel aangemaakt en met het laatste beetje wifi van het hostel toch nog een adresje voor de komende twee nachten geregeld! Heel fijn, we kunnen én nog wat langer van Melbourne genieten én een groot evenement meepakken! En het mooiste: helemaal voor noppes. Couch Surfing is een sociaal gebeuren, nieuwe mensen leren kennen, een leuke tijd hebben en arme backpackers een dienst bewijzen. Het enige wat het ons kostte was een dinertje thuis en een fles wijn. Bijna niks, als je nagaat dat onze 'couch' in dit geval een eigen kamer met groot tweepersoonsbed was. Onze hosts waren van onze leeftijd, erg chill en gaven ons meteen een eigen sleutel. We voelden ons al helemaal Melburnians!

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Prahran Hotel

Prahran Hotel

White Night
Nog meer local-gevoel kwam vrijdagavond. Twee dates op één avond. Eerst rond zessen een erg gezellige vrijdagmiddagborrel en diner met Simon en Maaike, vrienden van Koen's zus die in Melbourne wonen. Daarna door naar een bar downtown waar we met Shona afspraken. Shona en ik hebben negen jaar geleden samengewerkt in Cairns. Ze woont nu in Melbourne en we moésten dus uiteraard even bijkletsen. Zaterdagavond werden we door onze hosts uitgenodigd om met hun de stad in te gaan voor White Night. Fijne bijkomstigheid was dat één van de twee hosts de General Manager was van Rooftop Bar & Cinema en daarmee een bekend horecabaasje in Melbourne. Resultaat: overal gratis drankjes en in de vroege ochtend nog even een rij voor een techno club overslaan. Lekker koeltjes de club in terwijl de rij je geërgerd aankijkt. Ha, altijd al eens willen doen.

White Night

White Night

Rooftop Bar & Cinema

Rooftop Bar & Cinema

Terug naar Sydney
Voordat we dan écht aan onze grote trip noordwaarts zouden beginnen wilden we toch nog wel even een paar dagen Sydney meepakken. 'T lag toch op de route. Eerst nog even langs het Blue Mountains National Park en in de loop van de dag door naar Sydney. Daar pakten we onze routine van een week ervoor moeiteloos weer op. Lekker beachen, hardlopen (langs de opnames van Bondi Rescue), 's avonds de stad in, heerlijk! We zaten eerst twee nachten in Bondi Beach en vervolgens een nachtje in het zelfde hostel als waar we een week eerder zaten. Vervelende dejavu: ook in Sydney was het weekend alles volgeboekt vanwege meerdere festivals en konden we voor de vrijdagavond al geen hostel meer vinden. Koen stelde voor om Hippie gewoon ergens 's avonds gratis te parkeren en er in te gaan slapen. Illegaal welteverstaan, want wildkamperen is in heel Australië verboden. Na wat tegensputteren van mijn kant toch maar akkoord gegaan. Een nachtje gratis slapen compenseert het avondje stappen toch maar mooi. Vrijdagavond nog even stiekem het hostel ingesneakt om te koken en te douchen en vervolgens Hippie op een mooie plek geparkeerd. Na een magnifieke avond zijn we er rond vier uur 's ochtends ingekropen. Via bijrijdersdeur naar het bed achterin welteverstaan. De hele buurt (en met een beetje pech de beruchte neighborhood watch) zou wakker zijn geworden als we de zijdeur open hadden geschoven. Lichtelijk hungover zijn we de volgende morgen dan toch eindelijk aan onze grote reis noordwaarts begonnen. Daag Sydney, je was weer vet!

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Bondi Beach

Bondi Beach

Melbourne

Melbourne