The Nam Hai - Vietnam

The-Nam-Hai-pool.jpg

Vers nieuws uit de categorie 'doe mij die maar'. The Nam Hai - zonder twijfel het meest iconische beach resort van Vietnam. 35 hectare paradijs, vijf sterren op de voorgevel, honderd pareltjes van villa's erachter. Tel daar een kilometer lang (bijna privé)strand bij op en we hebben er weer eentje om over naar huis te schrijven. En op wat voor moment kan dat beter dan wanneer in Nederland de temperaturen beetje bij beetje richting nul gaan? Graag gedaan.

The Nam Hai - onderdeel van de Leading Hotels of the World - is er zo één die vanaf de opening in 2006 jaarlijks in de meest prestigieuze (hotel)prijzen valt. Condé Nast, Tripadvisor en Forbes zijn slechts een greep uit de selectie van regelrechte Nam Hai fans. En als het het hotel niet is, dan wel de minstens zo indrukwekkende spa. Wat wil je ook als je zen zone bestaat uit acht romantische Spa Villa’s. Of eigenlijk Vietnamese bungalows die zweven op een sereen lotusmeer. Als je na je behandeling nog niet van kruin tot teen relaxed bent, wordt je het wel als je in je badjasje met een verse kruidenthee op het terras van je villa aanschuift. Goed, hoe lekker dit allemaal ook klinkt, we zijn er slechts vierentwintig uur dus de Spa Villa's laten we schieten. Op naar al dat andere moois!

Infinity x 3
En met al dat andere moois bedoelen we eigenlijk 'alles achter de lobby'. Nadat je bent ingechecked kijk je hier namelijk uit over de grand courtyard. En die is écht grand. Denk drie grootse etages - elk met een eigen infinity zwembad, classy lounge bedden en palmbomen -  die trapsgewijs naar zee lopen. Beneden, aan weerszijden van de main pool vind je The Restaurant en The Beach Restaurant. Dé plek voor ontbijtjes met zeezicht of lazy lunches bij het zwembad.

The-Nam-Hai-Beach1.jpg

Over ontbijtjes gesproken: ontbijtliefhebbers zitten bij The Nam Hai gebakken. Tussen 6:00 en 10:30 word je hier het beste uit alle windrichtingen voorgeschoteld. Baguettes en croissants zoals je ze in Frankrijk krijgt, Chinese dumplings, traditionele Vietnamese 'Pho' (noodlesoep) en een scala aan yoghurtjes, vers fruit, specialiteitenkoffies, smoothies, mocktails én bubbels. Ook leuk: veel van de groenten, fruit en kruiden komen uit eigen moestuin. Voor de liefhebber biedt The Nam Hai ook Vietnamese kooklessen aan. Hierbij ga je met één van de chef-koks de lokale markt op én de moestuin in waarna je in The Beach Restaurant zelf aan het koken slaat. En als kers op de taart eet je je zelf-gefabriceerde diner mét kaarslicht en zeezicht op.

The-Nam-Hai-concierge.jpg

De villa’s
Terug naar waar het allemaal om draait: de kamers. Of eigenlijk villa’s, want kamers kent The Nam Hai niet. En dat is meteen wat The Nam Hai zo uniek maakt: zestig stijlvolle one-bedroom villa’s en veertig pool villa’s (van één tot vier slaapkamers, met privé zwembad). De villa’s zijn allemaal split-level, variëren van 80m2 tot 660m2 en hebben allemaal dezelfde basisfaciliteiten. Mijn favorieten: de openlucht regendouche op het privé terras, het kingsize hemelbed op een hardhouten vlonder, de minibar met heel veel gratis (alcoholisch) lekkers en het tweede terras met loungebedden en zeezicht. Slaap je in één van de pool villa’s, dan heb je nog een handjevol leuke extra’s ter beschikking zoals je eigen butler, gratis laundry service en privé transfers naar Hoi An en Da Nang.

The Nam Hai ligt op ca. 10 km. van het historische kuststadje Hoi An en op ca. 22 km. van de internationale luchthaven van Da Nang. Villa's vanaf EUR 600 per nacht.

The Nam Hai