Little Tel Aviv – Tel Aviv

Tijdens mijn wereldreis schreef ik al eens over hoe hostels tegenwoordig steeds leuker lijken te worden. The Blocks in Bangkok of Casú in Bogota zijn daar levende voorbeelden van. Sinds vorige week is er weer een nieuwe favoriet op m’n lijstje: Little Tel Aviv. Nog maar amper aan zeven maandjes open, maar nu al hard op weg om één van de hostel hotspots van Tel Aviv te worden. Vier nachten en ik ben zo om als maar kan!

Één van de leuke dingen aan Little Tel Aviv is de opzet. Drie verdiepingen gezelligheid met op de begane de lounge en daar boven de frisse dorms en privé kamers. Die lounge is overigens fijn hoor (met de hele dag gratis koffie, thee en smaakwater), maar je zit in sunny Tel Aviv, dus dé plek waar je wilt zijn is natuurlijk buiten. En laat dat ‘buiten’ nu een knusse binnentuin zijn. Eentje met een ge-upcycled interieurtje van pallets en kussens pal onder de limoenboompjes. ‘s Ochtends is dit de plek om rustig van je ontbijtje te genieten, ‘s avonds de plek om te mixen met de locals wanneer het naast gelegen barretje (waarmee het hostel haar binnentuin deelt) haar deuren opent. Als gast van Little Tel Aviv krijg je overigens 20% korting op drankjes uit deze bar – en dat scheelt in een stad met torenhoge alcoholprijzen maar mooi.

Terug naar de kamers. Little Tel Aviv biedt voor ieder (budget) wat wils. Van schone 6 en 4 persoonsdorms tot privékamers met eigen badkamer en al dan niet met balkonnetje. Bedlinnen en handdoeken zijn overigens gratis, net als supersnel wifi. Ook gratis en voor niks: uitgebreid reisadvies van de gezellige manager Sara. Zij kent Tel Aviv op haar duimpje en weet precies wanneer je waar moet zijn.
Nog zoiets fijns is de locatie. Little Tel Aviv ligt lekker centraal in de stad, op loopafstand van Shenkin en Dizengoff street (shoppen), de wijken Jaffa en Florentine (uitgaan) en het strand. Dit in combinatie met nieuwe, betaalbare kamers en een heerlijk laid-back sfeertje maken Little Tel Aviv een regelrechte aanrader. Dorms vanaf USD 26, privé kamers vanaf USD 85.

Room_18(2)

PartyGarden

Hallway1

resulusion_4_banner

Garden4

6Bed_Dorm

 

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close