Lily & Bloom – Tel Aviv

Slapen in Tel Aviv doe je downtowndat is een gegeven. Ver weg van de Benidorm-eske praktijken aan de Middellandse Zee. Een ander gegeven is dat datzelfde downtown bezaaid is met trendy boutique hotelletjes. Eén van de nieuwkomers hier is Lily & Bloom. 22 kamers verstopt in één van de oudste bankgebouwen van Israël. Sinds afgelopen juni open for business.

Van Bauhaus tot Boutique
Lily & Bloom is verpakt in een bijzonder pand. Het pand, gebouwd in 1935, is ontworpen in de voor Tel Aviv zo kenmerkende ‘Bauhaus’ stijl. In 2015 is 48 Lilienblum Street volledig gerenoveerd en omgetoverd tot één van de tofste boutique hotelletjes van Tel Aviv. Maar er is nog iets leuks aan 48 Lilienblum. Hier zitten betekent namelijk dat je zo ongeveer al het leuks van Tel Aviv binnen handbereik hebt. De chique wijnbarretjes van Neve Tzedek, de geuren en kleuren van de Carmel Market, het strand en de winkelwalhalla’s Shenkin en Dizengoff. Allemaal binnen een straal van vijftien minuten lopen.

Shakshuka met bubbels
Ontbijttijd. Zonder twijfel het fijnste tijdstip bij Lily & Bloom, want wat ze hier uit de keuken toveren is om je vingers bij af te likken. Het ontbijtbuffetje is een smakelijke mengelmoes van Midden-Oosters en Westers. Gevulde aubergines, olijven en dadels staan hier naast verse broodjes, croissants, specialiteitenkaasjes, yoghurt en fruit. Niet deel van het buffet maar wel hartstikke gratis is Shakshuka. Een gerecht van eieren in een kruidige tomatensaus geserveerd in een sissend heet pannetje. Liever gewoon twee eitjes sunny side up? Geen probleem. Zorg in ieder geval dat je ruimte overhoudt voor de goddelijke chocolade taart. Die je met een glas prosecco wegspoelt. Jawel, ook die is inbegrepen.

Design zo ver het oog reikt
Dan de kamers. Alle 22 uitgerust met een uniek design waarbij elk stuk zorgvuldig is uitgezocht. En zo kan een doorsnee kamer bij Lily & Bloom maarzo uitgerust zijn met kingsize bed uit Frankrijk, een kunstige stoel uit Italië en iets-leuks-aan-de-muur uit Israël. Daarnaast zijn ze uitgerust anno nu, met onder meer supersnel wifi en een Nespresso machine. De kamers hebben geen ‘buiten’, maar daar hebben ze bij Lily & Bloom een prima alternatief voor: een solarium met uitzicht over Tel Aviv op het dak en een rustige binnentuin op de begane.
Logeren bij Lily & Bloom kan vanaf USD 150 per nacht.

54220936

54220926

46725691

46725687

46725682

46725663

2 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close