Coast Boracay – Filipijnen

Dikke kans dat wanneer je lijstjes met de meest hemelsche eilanden ter wereld doorscrollt, Boracay er in voor komt. En dat snappen we: deze Filipijnse droomplek is zo bounty als een eiland maar zijn kan. Poederwitte stranden, wuivende palmen en een blauwe zee met een inloop waar je week van wordt. Sinds een jaar of anderhalf is Boracay naast bounty ook nog eens hartstikke cool. Allemaal dankzij Coast. Boracay’s freshest hotelletje.

Sommige hotels hebben alles mee: een tiptop locatie (zo eentje direct aan een hagelwit zandstrand), leuk en informeel personeel en frisse, slimme kamers (hou ‘m vast, komen we op terug). Coast Boracay is er zo een. Nog maar anderhalf jaar oud maar nu al het meest bejubelde hotel van Boracay. En dat we niet overdrijven bewijst ook TripAdvisor, waar Coast de lijst aanvoert van best beoordeelde hotels op het ganse eiland.

Pink sunsets: dagelijkse kost bij Coast

Verwacht bij Coast de perfecte afspiegeling van het (overigens heerlijke) eilandleven van Boracay. Fun, cheeky en alles met een knipoog. Zo regelt Coast je airport transfers per bus en speedboat (zodat je binnen 45 minuten na touchdown hassle-free aan je welkomstsapje nipt in de lobby), staat er bij het zwembad elke dag een popcorn-kar klaar, kan het zijn dat het goedgemutste personeel even bij je aanschuift voor korte breakfast-babbel en draai je in de lobby je eigen softijsjes. Oh, en happy hour. Laten we vooral happy hour niet vergeten. Elke dag bij strandbar Cha Cha’s Cafe. Van 15:00-20:00 uur. Wat ze goeie tijden noemen.

Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar wat we stiekem het allerleukst vinden aan Coast is de set-up, die nog het meest doet denken aan een hip motel. Zo eentje die met een beetje fantasie zo in Miami’s South Beach kon staan. Compleet met sexy binnentuin met twee zwembaden, opblaas-flamingo’s (oh hey Instagram!) en chique blauw/wit gestreepte loungebedden. Daaromheen 71 kamers, verdeeld over drie verdiepingen. Alle 71 met een 10 in efficiëntie. Geen onnodige poespas, enkel dingen waar we blij van worden: goede bedden met oplaadpunten ernaast, een stevige regendouche, snel wifi, een smart TV met Netflix, een best wel coole canvas strandtas gevuld met refreshing spray en unisex cologne en dagelijkse turndown service met lekkers van het huis. Ook leuk: de bedlopers en kussens zijn handgeweven en komen van het Filipijnse eiland Mindanao. Funky, fresh én local dus.

Coast Deluxe room

Je verblijf bij Coast komt met een dagelijks ontbijt bij Cha Cha’s Café (die van de happy hours), aan de voorkant van het hotel – deels op het strand. Verwacht van het ontbijt niet al te veel, maar weet dat het voldoende is om je dag goed te beginnen. De lunch, snack- en dinerkaart van Cha Cha’s is trouwens een stuk uitgebreider. Zo goed, dat je praktisch je strandbedje bij Coast niet hoeft te verlaten. Hooguit om even softijs te draaien in de lobby, maar dat kun je ook laten doen. Just sayin’. En als de kaart (boordevol Internationale en Aziatische klassiekers) niet voldoende is om je over te halen, dat is de entourage het wel. Want die is vooral ‘s avonds magisch. Tafeltjes tussen de palmbomen, blote voetjes in het zand, lampionnetjes bungelend in de wind en rustige Jazz en Bossa Nova uit de speakers – niks meer aan doen.

Om nog even met een ‘goed om te weten’ af te ronden: Coast ligt dus direct aan White Beach. Het langste en meest drukke strand van Boracay. Ondanks dat het stukje strand bij Coast redelijk rustig is, ontkom je niet aan de drukte zodra je een blokje om gaat. Dikke prima als je de gezelligheid van Boracay binnen handbereik wilt hebben, wellicht iets minder als je op zoek bent naar rust.

Slapen bij Coast kan vanaf EUR 125 per nacht. Like de Facebook-pagina van Coast om op te hoogte te blijven van de opkomende events.

3 comments

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close