6 x Bangkok | Hotspots & Hangouts

Octave-bar-e1423654312841.jpg

De meningen over Bangkok zijn nogal verdeeld. Van te groot, te vies, te smoggy tot all time favoriet in Azie. Wij hingen er en vonden de stad dik in orde. Zes redenen waarom.

1. Streetfood
Met stip op één en voor ons dé reden om nog eens terug te gaan naar Bangkok is het streetfood. Kleine geïmproviseerde restaurantjes op straat, kraampjes en markten. Overal in Bangkok eet je voor een prikkie uit de overheerlijke Thaise keuken. Geheel in lokale stijl, op plastic stoeltjes onder de TL verlichting of gewoon op de hand, op zoek naar nog meer lekkers!

Streetfood

Streetfood

2. Ekkamai
Leuke, hippe wijk op een paar haltes van Sukhumvit, het hart van modern Bangkok. Ekkamai is een interessante mix van lokaal en modern. Thaise toko's worden hier afgewisseld met trendy koffiebars, patisserieën en restaurants. Het leukste stukje Ekkamai zit aan de Thanon Sukhumvit 55 en gaat halverwege de Soi Ekkamai 5 in. Ga naar Elmar Offwhite voor heerlijke cheesecake, naar the Root Garden Café voor biologische brouwsels en naar the Purr Cat Café Club voor als je je koffie en scones wilt afwisselen met katknuffelen (een bakje melk voor je furry friends kost 'slechts' 30 baht).

Root Garden Ekkamai

Root Garden Ekkamai

3. W Bangkok
Dé hotspot in Bangkok's hotelscene. Geopend in 2012 als lifestylehotel met haar pijlers op muziek, mode en design. En dat laatste doet W op een erg originele manier. Het combineert superstrak design met traditionele Thaise invloeden. Wat te denken van tientallen gouden Thaibox ringen in de WOOBAR of liften met meer dan 800 gebruikte, twinkelende tuk-tuk lampen. W leeft dag en nacht. Zo zijn er iedere avond weekly events in de bar (uiteraard ook voor niet-hotelgasten) en heeft het haar eigen 24-uurs Whenever Wherever service. Handig voor als je 's nachts nog even de fitness in wilt of in het zwembad wilt plonzen en zonder handdoek zit. Kamers vanaf EUR 100 per nacht.

W Bangkok

W Bangkok


4. Chinatown
Verdwaal in Chinatown. Elke straat en steeg van dit deel van Bangkok lijkt in de ban te zijn van de Chinese handelsdrift want je struikelt hier over de kraampjes. Leuke bijkomstigheid is dan ook meteen dat alles hier te koop is, van verse vis en fruit tot rolkoffers en van schattige Hello Kitty haarklemmetjes tot varkenskoppen.

Chinatown

Chinatown


5. Fietsen met Co
Hollands' favoriete vervoermiddel thuis, dus waarom ook niet in het buitenland? Dat moet Co van Kessel gedacht hebben toen hij jaren geleden zijn eigen fietsexcursie bedrijf in Bangkok opzette. Inmiddels is het uitgegroeid tot Bangkok's nummer één fietsorganisatie en biedt het goed geprijsde, avontuurlijke fiets- en wandelexcursies aan tussen de twee en negen uur. Alle tours worden begeleid door enthousiaste lokale gidsen en zijn mede daardoor de perfecte kennismaking met Bangkok.

Fietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok


6. Octave
De stad met de meeste skybars móet Bangkok zijn. Van de bekende Lebua at State Tower en Vertigo tot nieuwelingen als Gramercy Park en een boel nog te bouwen complexen, alles wordt voorzien van een borrelplek op grote hoogte. Wij hingen bij Octave, een restaurant, bar en rooftop lounge die samen de 45e tot en met de 48e verdieping van het Marriott Sukhumvit beslaan. De rooftop lounge is het letterlijke hoogtepunt van Octave en biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over Bangkok. Hier zijn elke dag de signature cocktails van 17:00-19:00 in de happy hour. Dus terwijl Bangkok langzaamaan begint te schemeren drink jij voor nog geen vijf euro je Thai Mojito.

Octave bar

Octave bar