5 dagen Bangkok


Wat doe je als echte backpacker het eerst bij aankomst in Bangkok? Juist, dan ga je naar een Thaise schoonheids- en massagesalon. Een massage van een half uur voor maar 3 euri konden we wel gebruiken na 10,5 uur vliegen, een half uur treinen en twintig minuten hobbelen in een oude bus.

Na te hebben betaald gaf de Thaise achter de balie ons de instructies om naar de bovenste verdieping te gaan (lees: ‘Slipper out, go upstair please okaaay’). Terwijl we naar boven lopen vraag ik me af wat dit voor een huis is.. Half donker, her en der een deurtje open waar mensen op kleine matrasjes naast elkaar liggen, blazende ventilatoren.. Ietwat vaag allemaal. Eenmaal boven mochten we tussen de andere klanten op ons kleine matrasje gaan liggen en kon de massage beginnen. 30 minuten pijn lijden was nog nooit zo goedkoop, maar wat fijn! Het enige geluid dat we deze 30 minuten hoorden was gekraak, gekreun en af en toe wat Thais gebrabbel van de masseurs. Ik zweer dat ze onderling zaten te praten over welke klant ze het meest zouden afmatten. Na een half uurtje voelden we ons herboren en leek het me een goed plan om de dr. Fish behandeling dan ook maar eens uit te proberen. Het kostte immers niks. Volgens Koen had ik veel dood vel.. En gezien ik het halve aquarium aan gulzige visjes aan m’n voeten had hangen kon Koen wel eens gelijk hebben. Au.

Het moment waar we al weken naar uitkeken kwam ‘s avonds; Thais eten op een van de night markets. Voor een habbekrats genieten van noodlesoepjes en heerlijke curry’s. Buiten in de drukte, op plastic stoeltjes. TL-verlichting boven de tafels, kakkerlakken eronder. We zijn weer in Azië, cheers!

Biken in Bangkok
Ik werd door mijn (inmiddels ex-)collega’s getipt om een fietstour te boeken. Bij Co van Kessel als het even kon, schijnbaar een begrip in Bangkok. Die tip was goud waard want wat hebben we een geniale dag gehad. Negen uur lang fietsen door smalle steegjes, drukke winkelstraten, over chaotische markten en door de serene rust van het platteland. Het fietsen werd afgewisseld met wat leuke stops bij tempelcomplexen, waar we naast de standaardverhalen over de buddha’s die we toch niet onthouden ook wat leuke weetjes te horen kregen. Zo hebben de post-klassieke buddha’s vier even lange vingers en hebben de kleuren van de offers een betekenis. Geel en oranje staan voor een voorspoedige toekomst. Leuk om te weten toch? De enige stop die Koen echt interessant vond was, hoe kan het ook anders, de lunch. Wederom een tafel vol curry’s, soepen, omeletten etc. Na een volle dag Bangkok per fiets, trein, longtail boat en ferry kan ik niet anders zeggen dan dat dit dé perfecte kennismaking is met de stad. Na zo’n actieve dag wel meteen even douchen want je bent direct een paar tinten donkerder. Van smog en vuil welteverstaan.

Sukhumvit
De eerste twee dagen brachten we door in het oude Bangkok en zaten we, naast Backpacker Paradise Khoasan Road, in het wat authentiekere Bangkok. Erg leuk, vooral ook qua prijs. Na twee nachten verhuisden we naar Sukhumvit, het moderne Bangkok. Hier zaten we in The Blocks hostel. Hier hadden we onze eerste dorm van de reis. Ik was bijna vergeten wat daar ook al weer bij kwam kijken.. Midden in de nacht wakker worden van net ingecheckte roommates, slapen in stapelbedden en het organizen van je backpack in een volle, krappe kamer.. Een beetje wennen maar wel erg gezellig! De tweede nacht had Koen zelfs een (niet zo) stille aanbidder. Een Engels meisje die hem maar bleef aanstaren in de hoop dat Koen terugkeek en ze weer een gesprek kon aanknopen. Zelfs toen Koen probeerde te gaan slapen fluisterde ze hem nog op haar beste ‘Dutch’ Gütenacht toe. Arm kind. Goed, Sukhumvit dus. Hoe verschillend kan het straatbeeld zijn op maar een paar kilometer afstand van waar we gister zaten. Waar het oude Bangkok voor ons voornamelijk bestond uit kleine straatjes en pleinen vol streetfood en lokale winkeltjes, gaat het er in Sukhumvit een stuk westerser aan toe. Brede straten vol ketenrestaurants, luxe hotels, megamalls en skytrains die over de stad voorbij zoeven. Hey, maar de zijstraten nog steeds boordevol streetfood en goedkope massages. I happy! Onze eerste dag in het ‘nieuwe’ Bangkok zijn we naar Ekkamai gegaan. Een wijk met een leuke mix van lokale winkeltjes en trendy bars en koffiecafeetjes. Ik nam Koen als verrassing mee naar Purr Cat Café Club. Een koffietent waar je onder t genot van een koffie of thee met een van de twintig huiskatten kunt knuffelen. Koen’s gezicht leek bij binnenkomst nog het meest op een van de grumpy cats die even later op de stoelen tegenover ons lagen te spinnen. Een kleine selectie van zijn uitspraken gedurende de twintig minuten dat we binnen waren: ‘wat de fuck doen we hier?!’, ‘waarom heeft die kat een luier om?!’ en de populairste: ‘heb je je thee al op?’. Verrassing niet geheel geslaagd.

De rest van de tijd in Bangkok vulden we met eten, massages, nog meer eten, een uitstapje naar Floating Markets, happy hour cocktails in een skybar, wederom eten en lekker door de stad slenteren. Terwijl ik dit schrijf zijn onze laatste uurtjes in Bangkok aangebroken en liggen we lekker in Lumpini Park. Een soort van kleine variant van Central Park, tussen de wolkenkrabbers, maar dan met lizards in plaats van eekhoorns. Vanavond vliegen we door naar Sydney, ook erg veel zin in! Voor nu brei ik er een eind aan. Nog maar een paar uur om nog een laatste curry en een massage te scoren. Tot in Ozzyland!

Schiphol

Biken Bangkok

Streetfood

Floating Market

Purr Cat Cafe

Longtail boat

Octave bar

Octave at the Marriott

10 comments

 1. Wauw, wat gaaf!
  Door de manier van schrijven krijg je het gevoel dat je er zelf ook even bent, even dan maar.. helaas! 😉
  Heel veel plezier verder!!
  Groetjes Eva

 2. Hoi globetrotters,
  Jullie eerste reisverhaal, een grote glimlach en herkenning. Leuk!
  Ja, wij hebben koen toch niet alles bijgebracht zo is te lezen.
  Een poezen café is niet aan hem besteed.
  Inmiddels zijn jullie veilig over in downunder en daar begint het grote avontuur. enjoy!!
  Liefs wij.

 3. Wat een leuk verhaal om te lezen. Wat fijn dat jullie het naar jullie zin hebben! Ben benieuwd naar de volgende verhalen in ozzyland.
  Liefs van ons en oma!

 4. Ow lieffies… Wat is dit toch weer geweldig om te lezen.
  Heerlijk om jullie zo te zien stralen, had graag met Sel bij jullie geweest in het geweldige Bangkok.
  Ik zal volgende week mijn ervaringen met jullie delen ;).

  Dikke kus

 5. Lieffiesss….hoe gaan jullie?!??!
  Wat heerlijk en geweldig om op deze manier met jullie mee te reizen. Het is net of ik er zelf ook weer ben, zoveel herkenbare dingen. Echt super!!
  Ik kijk er weer naar uit om meer van jullie te mogen lezen en meebeleven.
  Thanks for sharing 😉
  Heel veel liefs vanuit het zonnige Bonaire…kusss

 6. Hey globe trotters, mooi geschreven over Bangkok en super foto van de sky top bar, wij kwamen daar toen tijd te kort voor helaas. En wat een schatje is ‘Hippy’, have fun boys, catch ya later in sunny chilled out Aussie land X

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close