Madikwe River Lodge - Zuid-Afrika

IMG_7425-e1460814834907.jpg

Na een stuk of wat wildparken te hebben gezien in Zuid-Afrika kunnen we één ding concluderen: voor het betere (lees: ongepolijste) safari-werk ga je naar het Madikwe Game Reserve. Waarom? Om de 75.000 hectare aan offroad (& malariavrij!) avontuur, om het overschot aan olifanten en om de o-zo-fijne Madikwe River Lodge om maar eens wat te noemen. Oh, en het feit dat men, Jan toerist, zoals jij en ik, dit park nog en masse links laat liggen helpt ook. Vier dagen sundowners & safari's in Madikwe. Africa just got cooler!

Hoofdreden van het gebrek aan bekendheid is de locatie. Madikwe ligt nogal uit de richting: een dikke vier uur ten noorden van Johannesburg, op de grens van Botswana en past hiermee niet in het ge-ijkte rondje Afrika. En dat is prima, het park is er namelijk één voor de liefhebber. Het type dat er oké mee is dat hij niet zelf in z'n rental de big five kan spotten. Want beessies spotten in Madikwe doe je met je eigen ranger (via je lodge, komen we zo op). Twee keer per dag, rond zonsopkomst en zonsondergang, rijdt hij je per open 4x4 een goede drie uur door het park. Dwars door de rode aarde, offroad op zoek naar de big five. Neushoorns, leeuwen, giraffes, nijlpaarden, antilopes, kudu's, krokodillen, olifanten.. Jij vraagt, Madikwe draait. En anders je ranger wel. Terwijl jij achterin de 4x4 door elkaar geschud wordt zoekt hij naar stront en andere sporen. Bij elke afdruk matcht (en vindt) hij moeiteloos een dier - en als er een sleepspoor bij hoort vertelt 'ie je ook nog even haarfijn wie het slachtoffer is. Ook leuk, tijdens de ochtendsafari stop je midden in de bush voor een thee- en koffiepauze. Voor de middag/avondsafari hetzelfde maar dan met sundowners. Droom even mee: terwijl de lucht langzaamaan vuurrood kleurt en Madikwe tot leven komt wordt hier met een goed glas wijn geproost op het minstens zo goede leven. Het gekwetter van de vogels, de enorme zon en het silhouette van een stel giraffes die geruisloos voorbij schuifelen maken het compleet. Cheers!

Bijzaak maar minstens zo mooi: je logeeradres. Madikwe Game Reserve heeft een paar handjesvol goede lodges in het park. Van doe-maar-normaal tot hartstikke top-of-the-bill. Een goede middenmoter is de Madikwe River Lodge. Zestien keurige chalets met rivierzicht, twee zwembaden en een yummie restaurant is wat de safari-hartjes hier sneller doet laten kloppen. Vanuit je terras heb je trouwens met een beetje geluk ook al zicht op wild.. de rivier schijnt in trek te zijn bij een stel olifanten en luipaarden.

Goed.. einde betoog. Chalets vanaf EUR 180 per persoon per nacht - inclusief ontbijt, lunch, high tea, diner en twee dagelijkse safari's met koffie, sundowners, goedlachs personeel en übercoole rangers.

Madikwe Sunset

Madikwe Sunset

Madikwe River Lodge

Madikwe River Lodge

Chalet Madikwe River Lodge

Chalet Madikwe River Lodge

IMG_7727

IMG_7727

olifant Madikwe

olifant Madikwe