10 x gloedjenieuw: deze hotels openen in 2019

Van luxe tenten op de zoutvlakten van Bolivia tot nieuwe creatieve broedplaatsen in Kyoto en Los Angeles. We hebben ze weer voor je op een rijtje gezet. De nú al tien (naar onze bescheiden mening) fijnste hotel openingen van 2019.

1. Sonop Namibia (voorjaar 2019)

Sonop Namibia
© Sonop Namibia

Bar weinig is er nog maar bekend over het laatste paradepaardje van Zannier Hotels (die zou kunnen kennen van 1898 The Post in Gent of beeldig Phum Baitang in Siem Reap), en toch verwachten we dat dit een van de meestbesproken hotelopeningen van Zuidelijk Afrika gaat worden. Want: Zannier Hotels. Tien tenten komen er, alle verspreid op rotspartijen en met panorama uitzichten over de Namib woestijn.

2. Andaz Palm Springs (voorjaar 2019)

Andaz Palm Springs
© Andaz Palm Springs

Decennialang had het woestijnstadje het imago van pensionado-paradijs waar heel 65+ California naartoe verkastte. Is nog steeds een beetje zo, al veranderd het gestaag. Na coole ketens als Ace en Kimpton is het nu de beurt aan hipper-de-pip Andaz om Palm Springs te veroveren. Downtown komt ‘ie en daar is niks mis mee: met de trendy restaurants en kunstgalerijen van het Uptown Design Destrict op loopafstand. De 150 kamers gaan in de verkoop vanaf USD 159 per nacht.

3. ZAZZ Island Maldives (September 2019)

ZAZZ Island Maldives
© ZAZZ Island Maldives

Een nieuw slice of paradise staat op het punt open te gaan. ZAZZ is een gloednieuwe Aziatische keten met hotels in steden en strandbestemmingen. Design kamers, technische snufjes en goed eten is waar het bij ZAZZ om draait. Geen verdere fratsen. Behalve op de Malediven dan. Daar zit ZAZZ op een privé eilandje met 101 villa’s en waterbungalows en zes a la carte restaurants. Amen.
ZAZZ Island Maldives

4. Casa Cook, Kreta (Mei 2019)

Casa Cook Crete
© Casa Cook Crete

Eigenlijk zouden ze deze zomer al open gaan, maar een en ander werd vertraagd. Overkomt de beste. Deze Casa Cook (de ‘laidback luxury’ hotelketen van Thomas Cook) is na Kos en Rhodos de derde in rij en de eerste die zich op gezinnen focust. Zo wordt een groot deel van de 106 kamers ingericht als oversized familiesuites – de meesten met gedeeld of privé zwembad. Ook leuk: de ouderwetse Kids Club krijgt bij Casa Cook nieuwerwetse invulling waarbij ook muziek, kunst en lokale cultuur worden meegenomen. Voor de ouders zijn er yogalessen en een hele sexy beach club. Kamers vanaf EUR 218 per nacht.
Casa Cook Crete

5. Coqui Coqui Bora Bora

Coqui Coqui Bora Bora
Coqui Coqui Bora Bora

Het hotelletje op de lijst waar het aller, maar dan ook echt ALLER liefst zouden inchecken in 2019 is Coqui Coqui Bora Bora.
Deze nog hartstikke onder-de-radar (bij het grote publiek that is) hotelketen-slash-parfumerie zou je kunnen kennen uit Mexico, waar ze inmiddels vier beeldschone residences hebben. Onder de vaste gasten hier onder meer Rene Zellweger en Sienna Miller. Goed, na Mexico brengt eigenaar Nicolas Malleville Coqui Coqui volgend jaar naar Frans Polynesië. De parfumerie haalt haar inspiratie uit de Polynesische bloemen, planten en kruiden terwijl de residence de ‘barefoot luxury’ en surfcultuur van het Bora Bora ademt. Ook leuk: volgens de roddels strijkt Coqui Coqui ergens in 2019 ook neer in Europa. Italië om precies te zijn.

6. Kachi Lodge Bolivia (Februari 2019)

Kachi Bolivia
Kachi Bolivia

Stel je even voor: je eigen bubbel-tent op de eindeloze zoutvlakten van Salar de Uyuni, Bolivia. Een van de meest spectaculaire natuurgebieden ter wereld met om je heen mijlenver niks dan zoutvlakten en flamingo’s. Welnu, de creatieve club Amazing Escapes (die eerder hun luxe bubbels al op plekken als Oman en in de Alpen plaatsten) gaat dus nu aan de haal in Bolivia. Aan de voet van de Tunupa vulkaan komen slechts zes ‘pods’, een restaurant en een observatiedeck. Tweedaagse arrangementen incl. transfers, activiteiten en eten vanaf USD 1980 p.p.
Kachi Lodge

7. The Celino, Miami (voorjaar 2019)

The Celino South Beach Miami
The Celino

Nog zo een die eigenlijk dit jaar al open had moeten zijn: The Celino. Drie Art Deco gebouwen aan Ocean Drive (waaronder het iconische Park Central Hotel) worden as we speak zwaar onder handen genomen om ergens in het voorjaar van 2019 open te gaan als The Celino. 158 stijlvolle kamers, twee zwembaden en een tropisch restaurant gerund door Charles Khabouth (zie hoofdfoto van deze post) is wat The Celino South Beach gaat voorschotelen. Kamers vanaf USD 350 per nacht.
The Celino

8. Islas Secas Reserve & Lodge, Panama (Januari 2019)

Islas Secas Reserve & Lodge
Islas Secas Reserve & Lodge

Eco-luxury gaat next-level bij Islas Secas Reserve & Lodge in Panama. Deze gloednieuwe lodge ligt op 45 min. vliegen van Panama-Stad, op de piepkleine Islas Secas archipel. Negen villa’s komen er, alle volledig draaiend op zonne-energie en voorzien van buitendouche, zonnedek met plunge pool en hemelbedden van mahoniehout. Je dagen kom je hier door met paddleboards, snorkelsets en walvisexpeditie’s om maar eens wat te noemen. Of gewoon op de lounge matras van je eigen zwembadje. Keuze’s keuze’s. Kamers vanaf USD 850 per nacht o.b.v. All Inclusive.
Islas Secas Reserve & Lodge

9. Ace Kyoto (eind 2019)

Ace Kyoto
Ace Kyoto

Op de lijst omdat we fan zijn van Ace hotels en nog wilder zijn van Kyoto, de culturele en creatieve hub van Japan. Ace Kyoto is (na London) het tweede overzeese projectje van deze Amerikaanse millenial-keten – die Japan stiekem al een poosje op hun wensenlijstje had staan. Ace Kyoto wordt gedaan door de Japanse architect Kengo Kuma die zich onder meer bezig heeft gehouden met The Opposite House in Beijing en 1 Hotel Parijs (google maar even). Over de locatie ook niks dan lof: op de voormalige gronden van het Keizerlijk Paleis en met onder meer Nijo Castle en het Kyoto Art Center op loopafstand. Wist je trouwens dat Ace volgend jaar ook met een budget-friendly hotel komt? Sister City gaat ‘ie heten en de eerste komt (hoe kan het ook anders) in New York.
Ace Kyoto

10. Soho Warehouse Los Angeles (voorjaar 2019)

Soho Warehouse Los Angeles
© Soho Warehouse

Men neme een vervallen pakhuis in het Art District downtown LA, laat het onder handen nemen door KFA Architects uit Santa Monica en tada: een nieuw Soho House is geboren. Naast Malibu en West Hollywood is het nu de beurt aan downtown Los Angeles. Dit downtown adres is ook meteen het eerste huis in LA waar overnacht kan worden (ook non-members kunnen er gestrekt gaan). Soho Warehouse krijgt naar het schijnt 48 kamers, een gym, een screening room (bios) en, maar natuurlijk, een sexy dakterras met zwembad en loungebedden.
Soho Warehouse

Write a response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close